LÓ szerencsét az új évre! 10 lovas babona, amiről alig hallhattál!

Az új esztendő első napjához számtalan régi tradíció és babona kapcsolódik, melyek célja a az egészség, a bőség és a gazdagság bevonzása. Ám nem csak erre a napra vannak különleges szokásaink, sőt, több van, mint gondolnánk. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk nektek 10 meglepő lovas babonát! 

1.Bármely lóval kapcsolatos álom nagyon szerencsés.

Az álomban látott tarka ló hatalmas szerencsét jövendöl. De még a halottas kocsit húzó tolldíszes lovakról való álmodás is jó jel, esküvőt jelez előre.

2. Aki megváltoztatja egy ló nevét, nagyon nagy balszerencsére számíthat.

3. A ló leheletének belégzése gyógyír a szamárköhögésre, de az is hatásos, ha a beteg visszafelé ülve lovagol meg egy tarka lovat.

Tudtad, hogy egy szürke lovat látni balszerencse, de kettőt már szerencse?  Vajon mi a helyzet néggyel?

4. A szürke lovakat, valamint azokat a lovakat, melyek mind a négy lábukon „fehér zoknit viselnek” szerencsétlennek tartják a lóversenyeken.

5. A ház falára akasztott lópatkó szerencsét hoz, de vigyázat, nehogy fejjel lefelé tegyük ki, mert akkor bizony ellenkező lesz a hatás!

De miért is? Arról itt olvashatsz bővebben >>

6. Eső várható, ha a lovak idegesek és összegyűlnek a karám sarkában.

7. Ha nő hajtja a lovakat, nagy szél lesz. 

8. Minél jobban belemártja a méncsikó az orrát vízivás közben, annál jobb apamén lesz belőle.

Nos, azt nem tudhatjuk, mennyire dugták bele a Lovasok.hu-n megjelenő mének az orrukat az itatóba, de tudjuk, hogy mindegyik fantasztikus fedezőmén. Nézd meg őket itt!

9. Ha az esketés előtt álló ifjú pár egy szürke lovat lát a templomba menet, mindkettőjük számára jó szerencsét jelent.

10.Ha egy várandós mama magzatának szíve úgy ver, mint egy lóé, a gyermek leány lesz, ha viszont úgy zakatol, mint egy vonat, akkor fiú.

 

Képek: www.pixabay.com

Horváth Lilla
2021.12.29

 

Hozzászólások