keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

A Magyar Lovas Szövetség és az OMSZ döntött
Hivatalos: az Országos Bajnokságokon és a nemzetközi versenyeken az OMSZ látja el az egészségügyi biztosítás feladatait. Kisebb lovas rendezvényeken pedig igénybe vehetők az OMSZ-szel szerződéses viszonyban működő magán mentő szolgáltatások is.

A Magyar Lovassport Szövetség és az Országos Mentőszolgálat között hivatalosan aláírásra került együttműködési szerződés.

A jelenleg érvényben lévő rendelet szabályozásai szerint az OMSZ látja el a lovas versenyek egészségügyi biztosítását. Az OMSZ május hónap során egyeztet a magán mentőszolgáltatók képviselőivel a jövőbeli együttműködéssel kapcsolatban. Amint a magán szolgáltatókkal való együttműködés megszületik, az OMSZ által nyújtott szolgáltatás csak az Országos Bajnokságok, nemzetközi versenyek és az 1000 főnél több látogatót vonzó lovas versenyek esetében lesz kötelező.

Az alacsonyabb szintű rendezvényeken a rendezők igénybe vehetnek az OMSZ-szal szerződéses viszonyban működő magán mentő szolgálatokat is.

Fontos tudnivalók az OMSZ egészségügyi biztosítással kapcsolatban:

  • Nemzetközi versenyek és OB döntő versenyek esetében a későbbiekben is kötelező marad az OMSZ „esetkocsi" megrendelése (a szolgáltatás ára körülbelül 11.000 Ft, piros betűs állami ünnepnapokon 13.500 Ft óránként)
  • Jelenleg még minden egyéb kisebb rendezvény esetén is az OMSZ-től kell a szolgáltatást megrendelni, melynek elnevezése „gyalogőrség autóval" (a szolgáltatás ára körülbelül 7000 Ft óránként)
  • A megrendelést követően az OMSZ által küldött szerződést az OMSZ részére aláírva vissza kell küldeni, a rendelés csak így válik érvényessé.
  • A nehezen megközelíthető helyszínek esetében érdemes a megrendelésre felírni a helyszín GPS kódját, ennek hiányában előfordulhat, hogy a mentőautó nem ér ki időben a helyszínre.
  • Az OMSZ nem fogad el helyszínen készpénzt, a fizetés minden esetben átutalással történik.

A Magyar Lovas Szövetség az OMSZ-szel szerződött magán szolgáltatók listáját folyamatosan közzéteszi és frissíti majd honlapján.

2015.05.30. Forrás: Lovasszovetseg.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés