keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Rozi lett a zebracsikó
Egy zebracsikó volt a 2015-ös év első újszülöttje a Fővárosi Állat-és Növénykertben. Utoljára egyébként épp egy évtizeddel korábban volt zebracsikó Budapesten, a legelső pedig 1930-ban látta meg a napvilágot.

Még 3 képünk van Roziról, a zebracsikóról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Az Állatkert legújabb kis lakójának nevéről ezúttal is szavazással döntöttek az állatbarátok: a négy név (Pizsipaci, Rozi, Zebibaba, Zera) közül a Rozi lett a befutó, ezért mostantól ezt a nevet viseli a január 4-ére született apróság, s így kerül bejegyzésre az állatkerti törzskönyvbe is.

Ez a különféle változatokban és írásmódokkal világszerte elterjedt női név a zebrák őshazájában, Kelet-Afrikában is népszerű, mi több, számos ott beszélt nyelvben, így például a szuahéliben is azzal a helyesírással használatos, ahogyan mi magyarok is írjuk. A Rozi név további erénye, hogy kezdőbetűje megegyezik az anyaállat, Romy nevének kezdőbetűjével, márpedig ez is szokásban van az állatkertek világában.

Még 3 képünk van Roziról, a zebracsikóról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Rozi egyébként remekül érzi magát, szépen fejlődik, gyarapszik, s már azt is gyakran lehet látni, amint kifutójában szélsebesen száguldozva próbálgatja az erejét. Amikor az időjárás engedi, jobbára délben engedik ki a gondozók egy órácskára, majd a délután folyamán még további egy-két órán át az istállóban is lehet látni – természetesen a mamájával együtt. 

2015.01.22. Forrás: Budapest ZOO 
Rozi lett a zebracsikó

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés