keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Ütős november a patkolókovácsoknál
Az idei november történelmi jelentőségű a patkolókovács szakma hazai történetében. A hónap elején egy európai közgyűlés lebonyolításával indítottak, de további fontos feladatok sora vár a Magyar Patkolókovácsok Egyesületének tagjaira.

Idén először adott otthont Magyarország az EFFA, azaz az Patkolókovács Egyesületek Európai Szövetsége éves közgyűlésének. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Weiss&Horváth Kft. támogatásával megvalósult kétnapos rendezvényre  kétnapos rendezvényre 14 ország patkolókovács egyesületeinek képviselőit várták, akik hivatalos teendőik mellett ízelítőt kaphattak a magyar kultúrából, lovaskultúrából, gasztronómiából is.

Szintén történelmi jelentőségű, hogy a Magyar Lógyógyász Állatorvosok Egyesülete és a Magyar Patkolókovácsok Egyesülete idén életre hívott együttműködésének köszönhetően a november utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő XXII. Lógyógyászati Kongresszuson két patkolókovács is előadást tart majd.

November 14-16. között nemzetközi patkolókovács verseny került megrendezésre  a lengyelországi Toporzysko-ban. Lengyel kollégáik meghívására ötfős magyar csapat utazott ki a versenyre. A magyar indulók közül Pródán Norbert - aki sorozatban háromszor nyerte meg a jósvafői nemzetközi patkolókovács versenyt - hatodikként végzett, igencsak neves és elismert versenyzőket utasítva maga mögé.

2014.11.20. Forrás: MAPE
Fotó: Sergio Forapani és Beata NiedzielaCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés