keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Színes mezőny és látványos produkciók a lovastorna OB-n




Ismét közösen került megrendezésre a lovastornászok országos bajnoksága a Kaposvári Állattenyésztési Napok kiállításával. Ez a szokásosnál jóval több nézőt, és a lovak és versenyzők számára néhány szokatlan helyzetet eredményezett. 

Még 21 képünk van a Lovastorna OB-ről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Először a kisebb kategóriák bajnokait avatták. Az utánpótlás népes mezőnyében az idősebbek között Szedenik Júlia (Pasaréti Honvéd LSE) győzőtt Cosmos CSI hátán, az ezüstérmet a feltörekvő Berri LSE versenyzője, Bisztriánszky Laura vihette haza Harry Potter segítségével. A dobogó harmadik fokára egy fiú versenyző, a Pasaréti Honvéd színeiben induló Grossman Dénes állhatott, ő Mayával versenyzett. Az utánpótlás fiatalabb korcsoportjában a dobogón ugyanez a klubösszetétel alakult ki, győzött Karna Réka és Maya, a második a Berris Király Réka és Harry Potter, harmadik pedig Hajagos Hajnalka lett szintén Mayával. 

Az utánpótlás csapatok között végre igazi verseny alakult ki, három induló csapattal. A győzelmet szoros versenyben a Lovasakadémia SC csapata szerezte meg Bob Herceg Zsiráf segítségével, míg az ezüst a Berri Lovasklub (Harry Potter), a bronz pedig a SWR-Szárnyaló SE (Cortez BLC) versenyzőinek nyakába került. 

A kezdők D1 kategóriában a győzelmet Zala Réka (Pasaréti Honvéd LSE) szerezte meg Maya hátán, a második helyen a Budapesti Lovasklub versenyzője, Pollák Fruzsina és Jászol végzett, míg harmadikként Nyulasi Zita (SWR-Szárnyaló SE) és Garfield zárt. A fiatalabbak között a Világjátékokat megjárt Gönczi Dorottya (SWR-Szárnyaló SE) végzett nagy fölénnyel az élen Garfielddal, az ezüstérem Jakab Anna (BLK), míg a bronz Cseh Kornélia (Lovasakadémia SC) nyakába került. Mindketten a 20 éves Havannán versenyeztek.

A lépés párosok között egy nagyon fiatal kettős szerezte meg a győzelmet nagy meglepetésre. A Lovasakadémia SC színeiben induló Kovács Hanna - Jezerniczky Nóra páros Havanna segítségével vihette haza az aranyat. A dobogón az SWR-Szárnyaló SE két kettőse végzett, az ezüst a Vida Zsófia - Czeglédi Ágnes, a bronz pedig a Kocsis testvérpáros, Réka és Fanni nyakába került, mindkét páros Garfielddal indult. 

A haladók C kategóriájában a győzelmet a Pasaréti Honvéd versenyzője, a nagyon fiatal Klein Eszter és Maya szerezte meg, míg az ezüst a BLK-hoz, Jakab Liza (Jászol) nyakába került. A bronzérmet Görgey Zsófia (Berri LSE) szerezte meg Harry Potter hátán. A B kategória idősebb mezőnyében Kocsis Réka Anna és Garfield (SWR-Szárnyaló SE) szerezte meg a győzelmet, míg az ezüst a kategória újonc Kovács Hanna (Lovasakadémia SC) nyakába került, aki Bob Herceg Zsiráffal versenyzett. A dobogó harmadik fokán Ferenczi Kíra (SWR-Szárnyaló SE) állhatott, szintén Garfield segítségével. A fiatalabbak között Karna Rebeka (Pasaréti Honvéd LSE) most sem talált legyőzőre Maya segítségével, az ezüst ez alkalommal is a Lovasakadémia SC-s Szabó kitti nyakába került, ő Bob Herceg Zsiráffal versenyzett. A bronzérmet Neményi Hanna (SWR-Szárnyaló SE) és Garfield szerezte meg. 

Még 21 képünk van a Lovastorna OB-ről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Az országos bajnoki kategóriákban aztán általában felborult a papírforma, történtek meglepetések. A gyerek kategóriában Czeglédi Ágnes (SWR-Szárnyaló SE) és Cortez BLC egész évben nem talált legyőzőre, ezt a sorozatot most sem törte meg. A fiatal versenyző a sportág nagy ígérete, jövő évben már a junior versenyben láthatjuk majd. A második helyen a nagyon jó teljesítményt nyújtó Lassú Adél (BLK) és Jászol végzett, nekik már nagyon érett ez a siker. A bronz egy szintén nagy tehetség, Király Ákos (SWR-Szárnyaló SE) nyakába került, Cortez BLC segítségével. 

A junior fiúk között nem történt meglepetés, Bence Balázs az EB után az OB győzelmet is megszerezte klubtársai, Tóth Ákos és Somogyi Miklós előtt. Mindhárman a Lovasakadémia SC versenyzői és Bob Herceg Zsiráf hátán versenyeztek. A lányok mezőnyében nagyon nyílt volt a verseny, hiszen az öt induló nagyjából hasonló esélyt képviselt. A győzelmet meglepetésre a BLK versenyzője, Dragán Petra szerezte meg Zakariás hátán, míg az ezüst klubtársa, Tóth Petra Panna nyakába került, aki Cosmos CSI hátán indult. A bronzérmet Németh Ida (SWR-Szárnyaló SE) vihette haza Cortez BLC segítségével. 

Még 21 képünk van a Lovastorna OB-ről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A seniorok női mezőnyében a verseny elején teljesen felborult a papírforma, de a verseny végére azért már visszaalakult a sorrend. Első senior bajnoki címét szerezte meg Németh Blanka (SWR-Szárnyaló SE) és Cortez BLC, míg az ezüst a visszatérő Csordás Réka (Pasaréti Honvéd LSE) nyakába került Cosmos CSI hátán. A bronzot a BLK-s Gadolla Réka szerezte meg, aki Zakariással versenyzett. 

A csapatok között sajnos sérülés miatt most csak egy induló volt, junior bajnok lett tehát a Magyar Póniklub Szövetség csapata Rádiháza Ultramarin hátán. A senior párosok között szintén csak egy induló volt, így az arany a Gadolla Réka - Csordás Réka BLK-Honvéd vegyes pároshoz került Zakariás hátán. A junior párosok között már nagyobb volt a verseny, itt öt kettős indult. A győzelmet a BLK EB induló kettőse, Semerédy Alexandra és Dragán Petra szerezte meg Zakariás segítségével. Az ezüst és a bronz a Magyar Póniklub versenyzőihez, Pakot Annához és Simon Dorottyához, valamint Pongrácz Rosannához és Habsburg Ildikóhoz került, ők Rádiháza Ultramarin, illetve Everkerry Woody Coffee hátán versenyeztek. 

2014.10.01. Villányi Krisztina








Lovastorna Országos Bajnokság Kaposvár 2014

Cikkajánló:


Hozzászólások:

























   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés