keresés a lovardák között


Lovasterápia évértékelő 2012.

2012. március közepétől indítottuk el a lovasterápiás foglalkozásokat a lovardában, a Patás Pajtás Közhasznú Egyesület keretein belül. Kicsit nehézkesen indultunk az elején, különféle technikai problémák miatt. Csak két kisgyerek kezdett heti rendszerességgel jönni. Ditta nevű terápiára kiképzett lóval kezdtük a foglalkozásokat, a gyerekeknek nagyon hamar kedvencévé vált, azonban betegsége miatt ideiglenesen pihentetni kényszerültünk. Szerencsére addigra érkezett két tarka csodapaci,a tinker Napsugár és a póni Szofi. Barna- és fekete-fehér foltjaik, nyugodtságuk, gyerekszeretetük gyorsan népszerűvé tették őket.

Fedeles lovarda híján, az időjárás miatt többször kisebb pihenőkre kényszerültünk, de a gyerekek kedvét, és a lovak iránti szeretetét, nem tudta befolyásolni, és rendületlenül jártak kedvenceikhez.

Augusztus második felétől tovább nőtt kisebb-nagyobb lovasaink száma és tanév/óvodaév kezdésre jó pár gyerkőccel, és egy fiatal felnőttel folytattuk tovább a terápiákat egészen az év végéig.

Szép hosszú őszünk volt szerencsére, így a legtöbben egész novemberig élvezhették a lovaglás örömeit.
Két gyerkőcről külön említést tennék (gyógypedagógia fejlesztésen vesznek részt), akik a tél, néha zord időjárása ellenére is rendszeresen és kitartóan látogatták négylábú barátaikat. Előfordult; mínuszokban, hóesésben, vagy 40 cm-es hóban lovagoltunk, de semmilyen körülmény nem rettentette el őket.

A szülők elmondása szerint gyermekeik alig várják, hogy újra kedvenceik hátára ülhessenek, illetve mindegyik kis lovasnál van látható fejlődés, és javulás.

Amivel foglalkoztunk 2012-ben:

  • ICP-születés körüli oxigénhiányos, agyvérzés utáni állapot
  • Agydaganat okozta féloldali bénulás
  • Sclerosis multiplex
  • Autizmus-Asperger sy
  • Angelman sy
  • Beszédfejlődés és viselkedészavarok

A kezdeti év után kijelenthetem, hogy az első évet sikeresnek tartom, tapasztalatokban gazdagodtunk, amit legjobb tudásunk szerint fogjuk kamatoztatni, és felhasználni jövendőbeli kis lovasainknál. A tapasztalatok mellett egyre igyekszünk bővíteni eszközparkunkat is, hogy minél szélesebb körben tudjuk fogadni a gyermekeket és felnőtteket egyaránt!

Ezúton is szeretném a szülőknek, támogatóknak megköszönni, hogy gyermekeiket rendszeresen elhozták, és bizalmukkal megtiszteltek minket!

Szeretettel várja ebben az évben is lovasait, a Patás Pajtás Közhasznú Egyesület a Krisztina Lovasudvarban!

Schubkégel Krisztina (elnök)


Tovább a Patás Pajtás Közhasznú Egyesület oldalára >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés