keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Türkmenisztán elnöke kiáll a lovas ágazatért

Türkmenisztán híresen lószerető elnöke, Gurbanguly Berdimuhamedov menesztette a lovas ágazatért felelős hivatal vezetőjét, amiért az állítólag nem végezte megfelelően munkáját.

Minderre a televízió nyilvánossága előtt került sor, amikor is Berdimuhamedov rámutatott arra, hogy a türkmén lovak száma folyamatosan csökken.

Ahogy Berdimuhamedov  megjegyezte: "A kiépített lovassport-komplexumok üresen állnak, nem használják ki őket". 

Felháborodását fejezte ki továbbá a tenyésztői munka minősége, a szegényes állatorvosi és állatgyógyászati ellátás és a szakemberek alacsony száma miatt is. Ezek ugyanis mind feltételei a nemzetközi versenyeken, lovas eseményeken való eredményes részvételnek.

"Ez az oka annak, hogy a tenyésztőink nem tudnak részt venni a külföldi versenyeken" mondta az elnök a törvényalkotóknak.

Gurbanguly Berdymukhamedov elnök mindig is nagy tisztelője a volt a lovaknak, különösen az akhal teke lófajtának, amelynek eredete a közép-ázsiai területre vezethető vissza, és Türkmenisztán egyik nemzeti büszkesége. A témában már jelent meg könyve is, amely több ezer példányban került nyomtatásra a türkmén kiadóknál.


 

2013.02.21. Misák Dóra, Lovasok.hu
Forrás: Eurasianet.orgCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés