keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Magyar győzelmek a budapesti öttusa idénynyitón

A férfiaknál Kasza Róbert, a nőknél Gyenesei Leila végzett az élen a Budapesten megrendezett nemzetközi fedettpályás öttusaversenyen.

A hagyományos idénynyitón Kasza címvédőként szerepelt, és kiegyensúlyozott teljesítménnyel ezúttal is mindenkit maga mögött tudott tartani.

„Mind az öt számban úgy szerepeltem, hogy azzal elégedett lehetek, még ha hibázgattam is – értékelt az MTI-nek. – Pénteken államvizsgáztam a Testnevelési Egyetemen, ezért kezdetben kicsit tompább voltam, de a vívás felénél feloldódtam, hosszú győzelmi szériát mutattam be, ami megalapozta a további jó szereplést.”

A dobogó harmadik fokára felfért az elmúlt évben ugyanitt második, 2009-ben egyéniben világbajnok, tavaly Londonban olimpiai bronzérmes Marosi Ádám is.

A női mezőnyben Gyenesei Kaszáéhoz hasonló magabiztos versenyzéssel végzett az élen.

Marosi Ádám lovagol Admirális nyergében a nemzetközi fedettpályás öttusa versenyen a Nemzeti Lovardában 2013. február 3-án
Marosi Ádám Admirális nyergében

„Első versenyem volt új egyesületem, a Kaposvári Építők AC színeiben, örülök, hogy győzelemmel kezdtem pályafutásomnak ezt a szakaszát – kezdte összegzését. – Nagyon jól sikerült minden szám, még a vívás is. Bár volt két hullámvölgyem, 940 pont mindig jónak mondható. Örülök a hibátlan lovaglásnak, a fizikai számokban viszont még érződött a több hónapos kihagyás.”

Gyenesei azután, hogy kiderült, nem indulhat az olimpián, jó időre leállt az edzésekkel, így mélyről kellett megkezdenie a visszakapaszkodást.

A szombat-vasárnapi versenyben három szám után még Kovács Sarolta állt az élen, de a kombinált versenyben már nem vett részt, amint ezt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a felvezető sajtótájékoztatón előre jelezte is. 

Kovács az okokról nyilatkozva az MTI-nek elmondta: egyrészt betegségen van túl, emiatt fizikálisan nincs még rendben, másrészt őszi térdműtétje után most szerdán injekciózták a térdét, és az orvosok nem engedték, hogy fusson. A jövő héttől azonban már teljes értékű edzésmunkát végezhet.

Gauruder Krisztián lovagol Lucifer nyergében a nemzetközi fedettpályás öttusa versenyen a Nemzeti Lovardában 2013. február 3-án
Gauruder Krisztián Lucifer nyergében

A szombat-vasárnapi versenyben három szám után még Kovács Sarolta állt az élen, de a kombinált versenyben már nem vett részt, amint ezt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a felvezető sajtótájékoztatón előre jelezte is. 

Kovács az okokról nyilatkozva az MTI-nek elmondta: egyrészt betegségen van túl, emiatt fizikálisan nincs még rendben, másrészt őszi térdműtétje után most szerdán injekciózták a térdét, és az orvosok nem engedték, hogy fusson. A jövő héttől azonban már teljes értékű edzésmunkát végezhet.

A női mezőnyben Gyenesei mögött Földházi Zsófia végzett a második, Cseh Krisztina pedig a harmadik helyen.

A fedettpályás viadalon 13 ország versenyzői indultak.

Eredmények (a dobogósok és az élcsoportban végzett magyarok):

 

Férfiak (49 induló, 17 magyar):

1. Kasza Róbert 5872

2. Mihail Micik (fehérorosz) 5860

3. Marosi Ádám (5852)

...

6. Tibolya Péter 5776

7. Demeter Bence 5716

...

10. Demeter Gergely 5620

 

Nők (40 induló, 15 magyar):

1. Gyenesei Leila 5336 pont

2. Földházi Zsófia 5236

3. Cseh Krisztina 5156

Forrás: MTI
Fotók: Koszticsák Szilárd
2013.02.06.

Kapcsolódó cikkek:

Öttusa: Marosi Ádám olimpiai harmadik >>
Gyenesei Leila: sífutó olimpikonból öttusázó >>
Az öttusa >>


Képek a budapesti öttusaverseny magyar résztvevőiről

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés