keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose tulajdonosa nagy döntés előtt áll

Overdose idén egyszer sem állt rajthoz, de mivel jövőre már nyolc éves lesz, tulajdonosának el kell döntenie, indítja-e még versenyen.

Overdose a dubaji versenyt egy tályog miatt kihagyta, majd némi pihenés és gyógyulás következett.  Nyárra a betegség kiújult és megakadályozta, hogy részt vegyen a Royal Ascot-on, a baden-badeni Aranyostoron és a párizsi Prix de l’Abbaye-n.

Tulajdonosa, Mikóczy Zoltán szerint az utóbbi tályog kevésbé veszélyes, mégis annyi időt vesz el a gyógyulás, hogy az idei versenyszezonból már biztosan kicsúsztak. Egyre többen javasolják, hogy Overdose fedezőménként folytassa pályafutását, de tulajdonosa szerint a ló sikere hosszú évekig megismételhetetlen lesz, ezért még nem döntött az ügyben. 

Ha Mikóczy úgy dönt, hogy Overdose a tenyésztésben folytassa karrierjét, akkor ezt egy hónapon belül be kell jelentenie, hiszen a tavaszi fedeztetési szezonra már a legtöbb kancatulajdonos előre kiválasztja a lova vérvonalának megfelelő mént, így időben jelezni kell Overdose elérhetőségét is.

Mikóczy lovai sorra szép eredményeket érnek el az európai pályákon: Alfkona lett Közép-Európa legjobb sprinterlova, a pozsonyi és a budapesti legnagyobb sprintversenyeket megnyerte, de nemzetközi szinten csak ötödik lett. Shamal Sally szintén Közép-Európa legjobbja lett, de Nyugaton ő sem ért el sokat. 

Overdose az egyetlen, aki a legerősebb mezőnyben is helyt tudott állni, ezért is szeretnének neki még egy esélyt adni a jövő évi szezonban.

2012.11.22. Magyar Dorottya
Forrás:  fogathajtohirek.hu

 
 

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés