keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Úton a bajnoki cím felé

Georgiev triplázott, míg Kovács négyszer ünnepelt

Vasárnap a hazai tenyésztésű lovak játszották a főszerepet a budapesti Kincsem Parkban, már ami a főfutamot illeti, hisz a Hesp Róbert Emlékversenyben csak Magyarországon született telivérek állhattak starthoz.

Az 1600 méteres futamban nyolc indulót szólítottak a startgéphez, közülük előzetesen Tormási Gyula idomítottja, a veterán korú Bugenwillea toronymagas favoritnak számított.

Mégsem ő nyerte az Elit kategóriás megmérettetést, hanem Legális, Bakos Szilviával a nyergében. Mögötte Figurázó (Suták Csenge) és Bugenwillea (Tormási Gy.) befutási sorrend született.
Nagy csatát hozott a 200 méterrel hosszabb távra kiírt Gödi Díj is, ahol az ír tenyészésű Love Craft (Stanislav Georgiev) az utolsó métereken „elkapta” az angol import kancát, Choir Solo-t (Bakos Gábor). Footsie (Timár Zsuzsa) harmadik helyezése papírforma hármasbefutót eredményezett.

Stanislav Georgiev a Love Craft-tal elért sikeren túlmenően, nyerni tudott a Nyeretelen Kétévesek Versenyében, a debütáló Szonátával és az idősebb lovak Nyeretlen Versenyében Noble Tought-val, így összességében már huszonegy győzelemmel vezeti a zsokék 2012-es ranglistáját, a tizenhat nyerőt számláló Bakos Gábor előtt.

Az idomároknál Kovács Sándor zárta legjobban a vasárnapi versenynapot. Trenírozottjai közül Legális, Love Craft és Szonáta mellett, a még nem említett Miss Double Six (Paizs Gábor) is győzött. Rajta kívül Pető Sándor lehetett kimondottan elégedett, miután az idomításában álló Galagonya (Suták Csenge) és Ajánlott (Bakos Gábor) sem talált legyőzőre a nap folyamán.

Messze még a szezon vége, de az már bizonyosan látszik, hogy mind Georgiev, mind Kovács jó úton halad az újabb bajnoki cím felé.

Folyatatás augusztus 19-én, vasárnap, amikor is programon a Szent István Díj.


2012.08.14., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: Hadaghian István
Címkék: Hesp Róbert Emlékverseny, Stanislav
Georgiev, Kovács Sándor, Bakos Szilvia,
Bakos Gábor, Tormási Gyula, Suták Csenge,
Timár Zsuzsa, Pető Sándor, Kincsem Park

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés