keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose sebességet válthat

Overdose patája a várakozásoknak megfelelően nőtt annyit, hogy kellőképpen bírja a komolyabb munkákat, így ettől fogva csapata már nem csak a ló erőnléte, hanem a gyorsasága fokozására is koncentrálhat. Mikóczy Zoltán azt is elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak hogy vélhetően már két-három hét múlva látni fogják, mikorra tervezhetnek versenyt Overdose-nak.

Egy hónapja abban bíztatok, hogy mostanra már nő annyit a patája, hogy megkezdhetitek vele a gyors munkákat. Stuart Pakcham, a ló angol kovácsa tegnap ismét Alagon járt, hogy újrapatkolja Overdose-t. Mik a tapasztalatok?

Mikóczy Zoltán: A ló patája a várakozásnak megfelelően növekedett és alakult. Beigazolódott, hogy már nőtt annyit a sérült rész, hogy a sarka ettől fogva kellőképpen bírja a terhelést. Ugyan még nem verseny-, hanem ortopéd patkót kapott, de ez is megfelel a jelenleginél gyorsabb munkához. Nem kapjuk le azonnal „a hét körméről”, hanem továbbra is csak fokozatosan terheljük.

A kondíciójára eddig is ügyeltetek, tehát nem a nulláról indul, a mostani fokozott munkavégzés ugye még nem versenyszintű terhelést jelent...

Mikóczy Zoltán: Az elmúlt hosszú hónapok alatt az erőnlétét sikerült megőriznünk, ezt kell most gyorsaságra átfordítanunk. Két-három héten belül már láthatjuk, hogy mikorra készíthető versenyre.

A patkolás után amúgy is szoktatok pár napot várni, de jól gondoljuk, hogy már csak azért is csak a jövő héten kezditek vele a gyorsabb munkát, mert Roszival mester vasárnapig igen elfoglalt...

Mikóczy Zoltán: Több általa készített ló is indul a vasár-
napi Magyar Derbyben, de igazából a kettőnek nincs köze egymáshoz. Szakmailag megfelelően felkészült csapat, jó munkalovasok állnak a rendelkezésére, a derbylovak pedig már a zárógaloppjukon is túl vannak. Nemrég került hozzá a Derby top-favoritja Latin Lover, aki idén háromból három versenyt nyert, köztük a két legjelentősebb derby-felkészítő versenyt, a Nemzeti és Alagi Díjakat; és régóta nála áll idomításban az én lovam, Zolee Walker is. Ő nem tartozik az esélyesek közé, származását tekintve is inkább rövidtávon várható, hogy bizonyítson, de mint minden tulajdonosnak, nekem is fontos, hogy képviseljem magam a Derbyben.

A Zolee-t értjük, de honnan jött a neve második fele?

Mikóczy Zoltán: A kedvenc italomról.

2012.06.27., Forrás:PannoniaOverdose.hu

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés