keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Totilas


Totilas visszatért!

Totilas visszatérése Matthias Rath-tal a múlt hétvégi „Horses & Dreams“-en a németországi Hagenban fergetegesen sikerült: A páros a nyolc hónapos kihagyás után a Nagydíjban és a kűrben is nyert.
 
Rajongói izgatottan várták Totilas-t a hageni Horses & Dreams versenyen, miután utoljára a 2011-es rotterdami Európa-bajnokságon láthatták a négyszögben. A csodamén sérülése miatt a tavalyi Horses & Dreams-et, valamint két téli versenyt is le kellett mondania Rath-nak. Az EB után - ahol érem nélkül maradtak – pedig csak két kijózanító fellépésük volt a vechta-i ménbemutatókon.
 
Szombaton viszont végre eljött a várva várt pillanat: Totilas és Matthias Rath bevonult a négyszögbe - a lelátóhelyek kivétel nélkül tömve voltak. A páros 83,809%-kal megnyerte a Nagydíjat és eredményükkel majdnem megdöntötték Totilas Edward Gal alatti 2009-es rekordját, a windsori Nagydíjon megszerzett 84,085%-ot.

A szombati versenyszám második helyén a brit Laura Bechtolsheimer végzett Mistral nevű lovával (82,745%), a dobogó harmadikok fokán a német Kristina Sprehe és Desperados (81,809%) végzett.
 

Matthias Rath méltó módon mutatta be a fekete KWPN-mént: helyén levő segítségekkel, helyes támaszkodással lovagolták végig a versenyszámot. A piaffe-passage átmenetek gyönyörűen, a sorozatos ugrásváltás pedig egyszerűen tökéletesen sikerült. A melegítő pályán látott edzésmód azonban felháborodást váltott ki a nézőkből: A 12 éves mént állítólagosan túl szűk nyakigazítással ("Rollkur") lovagolta a fiatal német lovas. Rath és edzője a LDR (Long-deep-round)-metódussal edzi a lovat, amit már korábban is több támadás ért.

 
A szombati siker után vasárnap is ünnepelhetett a csapat: A 27 éves Rath és Totilas egy Michael Jackson számra lovagolt kűrrel 88,07%-kal megnyerte a versenyt. Laura Bechtolsheimer és Mistral (87,60%) így a második, Kristina Sprehe (83,77%)  Desperados-val pedig a harmadik helyen végzett.


Vasárnap a Nagydíj Speciálban a brit Charlotte Dujardin holland származású heréltjével, Valegro-val új világrekordot állított fel - 88,022 százalékkal! Ilyen magas eredményt a Nagydíj Speciálban még soha senkinek nem sikerült elérnie. Hibátlan piaffe-okkal és passage-okkal, lenyűgöző nyújtásokkal és tökéletes ugrásváltássorozatokkal érdemelték ki többször is a legmagasabban adható pontszámot. 


Totilas sikeres visszatérése után a Rath további négy versenyre készül és biztos benne, hogy sikerül minősülniük az Olimpiára.

Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: horses-and-dreams.de
2012.05.04.


KapcsoLÓdó hírek >>
 
Totilas visszatérése várat magára  >>
Totilas nem lesz ott Hagenben (2011)  >> 
Totilas újra színre lépett  >>
Uthopia-t bronzba öntik  >>
A díjlovaglás világranglistáján továbbra is változatlan az élmezőny  >>
Uthopia nem állhat ki Totilas ellen Hagenben >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés