keresés a lovardák között

Kezeslábas dressz a lovaknak
Az ausztrál Hidez gyártó forradalmi kezeslábas dresszeket dobott a piacra – lovak számára. A furcsa öltözék állítólag edzés, pihenés és szállítás alatt is csodákra képes. Hay List, egy ausztrál versenyló viselhette először közönség előtt.

Miután Hay List március elején a Flemington Racecourse egyik sprintfutamán még soha nem látott egésztestes ruhában jelent meg, a fényképek azonnal körbejárták a világot – többek közt azért, mert aznap megnyerte a Newmarket Handicap-et és végre kilépett ellenfele, Black Caviar árnyékából. Hay List trénerét, John McNair-t a győzelem után az újságírók inkább a kezeslábas lóöltözékről faggatták, mint védence diadaláról.

A fő kérdés – ez bennünk is azonnal felmerülhet – az volt, hogy ugyan mennyire körülményes a lovat ebbe a dresszbe bújtatni és hogy nem kellemetlen-e a ló számára ennek viselése? Az edző elmondta, hogy a számos cipzárnak köszönhetően rendkívül egyszerűen fel lehet öltöztetni a lovat.

A felöltöztetés kb. 3 percet vesz igénybe, a levetkőztetés pedig csupán fél percet. Azt is elmondta, hogy Hay List első alkalommal gyorsan megszokta a dressz viselését.

A Hidez-dressz állítólag nyugtató hatással bír a lovakra – szállításkor, főleg hosszabb utakon, is. Edzés közben sem kell levenni a lóról és még különböző adatokat is ellenőrizhetünk, mint pl. pulzus, légzésszám és a lépések hossza. A gyártó szerint egy olyan újdonság, mely forradalmasíthatja a ló- és lovassportot.

A forradalmi lódresszt Matthew Spice, a Hidez cég igazgatója, tervezte. Működési elve egyszerű: viselésekor enyhe kompressziót fejt ki a szövetekre, így segíti a vérkeringést és biztosítja az izmok megfelelő oxigénellátását. Javítja a vérellátást, megelőzi az izomlázat és gyorsabb regenerációt tesz lehetővé. A dresszek High-tech-szövetből készülnek, lélegeznek, áteresztik a nedvességet, védenek az UV-sugarak ellen és antibakteriálisak.

Emberi atlétáknál már ismert az ilyen jellegű ruházat kedvező hatása. Matthew Spice jóvoltából ez már lovak számára is elérhető.

Fordította: Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás és fotó: http://www.hidez.com.au
2012.04.06.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés