keresés a lovardák között


Megszületett Zenyatta első csikója

Március 8-án látta meg a napvilágot a lóverseny koronázatlan királynője, Zenyatta első csikója. A kis csődör szinte azonnal médiasztár lett.

Egy csikó világrajövetele nem egy olyan különleges hír, mely tömegek érdeklődésére tarthatna számot, kivéve ha egy sztárként ünnepelt ló kicsinyéről van szó. Zenyatta sorsát az egész USA figyelemmel kíséri: a történelem egyik legsikeresebb versenylovaként tartják számon, 20 versenyből 19-et nyert fantasztikus stílusban, az utolsó verseny veresége egyértelműen a zsoké számlájára írható. 2010-ben az USA-ban elnyerte az Év Lova címet, 2009-ben az év legjobb női atlétájának választásakor pedig a második helyen végzett Serena Williams teniszező mögött. Karrierje alatt Zenyatta összesen 7,3 millió dollár nyert.


Fotó: zenyatta.com

Utolsó futama, a Breeders Cup után, ahol csupán egy orrhosszal maradt le a győztes négyéves mén, Blame mögött, elbúcsúztatták a versenysporttól, és tenyészállományba helyezték. Március 8-án a William S. Farish’s Lane’s End Farm-on (Kentucky államban) adott életet első csikójának.
Tulajdonosai, Ann and Jerry Moss szerint Zenyatta kiváló mama, nagyon büszke csikójára, akin már most látszik, hogy anyja természetét örökölte.
A kis csődör kétségtelenül a legjobb úton jár, hogy meghódítsa az amerikaiak szívét. Hogy miért? Nézze meg ön is…

Korábbi cikkek Zenyatta-ról:

Zenyatta visszavonul >>>
Kancák a csúcson >>>

Fordította: Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: pferdplus.com, zenyatta.com
2012.03.23.
címkék: Zenyatta, Breeder's Cup, versenyló

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés