keresés a lovardák között


Lóháton Pekingtől Londonig:

Shagya arabok hátán Londonig

Főoldal | Az útvonalKapcsolódó oldalak


Bár kis kazah lova még állatorvosi megfigyelés alatt áll, Megan Lewis nem töltötte tétlenül az elmúlt napokat. Végigböngészte a Lovasok.hu hirdetéseit, hogy megtalálja azt a lovat, aki ideális társa lehet Londonig tartó útján.

Eddigi szokásához híven most is szeretett volna a helyi fajtákból választani, így elsősorban shagya arab, furioso illetve kisbéri lovat keresett.

Több ló megtekintése és kipróbálása után Sopron mellett talált Zahirára, a hét éves shagya arab kancára, aki korban, képzettségben és temperamentumban egyaránt maximálisan megfelelt kívánalmainak. Zahirát az indulás előtt fedeztetni fogják, így Megan jövőre már saját shagya csikójának örülhet odahaza, walesi otthonában.

Megant azonban egy shagya herélt is rabul ejtette, így könnyen lehet, hogy a túrának lesz még egy négylábú résztvevője. Mivel Megan unokatestvére lelkes távlovas, erre a lóra a londoni célba érkezést követően minden bizonnyal mozgalmas versenykarrier vár majd.

Megan kazah lova, Bolashak még néhány hétig a mátészalkai Főnix Park vendégszeretetét élvezi, gazdája viszont remélhetőleg már március közepén megkezdheti túrája magyarországi szakaszát új heréltje nyergében. Bolashak az állatorvosi megfigyelést, Zahira pedig a vemhesítést követően csatlakozik a túrához.

Megan előreláthatólag Tiszabecstől indul Mátészalka felé, majd Nyíregyháza, Debrecen, Hortobágy, Tiszafüred, Tisza-tó mentén lovagol. Budapestet délről kerüli majd meg, majd Bábolnán és Győrön át Sopron felé veszi az irányt.

Egyelőre sajnos nem sikerült gépkocsivezetőt találni Megan számára. Továbbra is várjuk tehát érvényes C kategóriás jogosítvánnyal és megfelelő tapasztalattal rendelkező gépkocsivezetők segítségét, akik egy-egy, vagy akár több magyarországi szakaszon vezetnék a lovak takarmányával és felszereléseivel megpakolt lószállító kamiont.

Kérjük, ha bármilyen módon segíteni szeretné Megant útja során,
töltse ki az alábbi kérdőívet.

Megan elérhetőségei:

Magyar nyelvű kapcsolattartó:

E-mail: meganlewis49@gmail.com
Magyar telefonszám: +36 70 278 0337
Angol telefonszám: +44 752 365 4958

Magyar Dorottya, Lovasok.hu
E-mail: Magyar.Dorottya@lovasok.hu
Telefonszám: +36 20 499 3698

Megan Lewis (pónitenyésztő, nemzetközi póni bíró, valamint távlovas) a 2008-as Pekingi Olimpia záró ünnepsége után kelt útra, hogy lóháton tegye meg az utat egészen Londonig, a 2012-es Olimpia helyszínéig. 2012-ben hazánkon keresztül vezet az útja.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés