keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Díjugratás


 

 

Díjugrató Európa Bajnokság Madridban

 

Szeptember 13-18. között a spanyolországi Madrid látta vendégül Európa legjobb díjugratóit. Ezen a kontinens viadalon hazánk is képviseltette magát a Szász Sándor, Técsy Attila és Krucsó Balázs összeállítású csapattal. Nyugodtan állíthatjuk, hogy díjugrató sport „kemény magját" az európai lovasok alkotják, ami Madridban is megmutatkozott, hiszen elképesztő teljesítményeket produkáltak a lovasok ezen a verseny sorozaton. Az Eurosport-on bőséges közvetítéssel kedveskedett a verseny hétvégéjén a lovas sport szerelmeseinek, hiszen minden jelentős eseményről beszámoltak. A verseny előtt Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség elnökségének tagja, a Díjugrató Szakág elnöke tisztes helytállást várt versenyzőinktől. Azt gondolom, hogy ebben a nehéz mezőnyben ez maximálisan meg is valósult. Az már más kérdés, hogy ha egy kicsit nagyobb szerencséjük lett volna a lovasainknak, akkor jobban is sikerülhetett volna ez az Európa Bajnokság. Persze tudjuk, hogy a sportban nem ismert fogalom a „ha", de így is elégedettek lehetünk a sportolóink eredményével.
 

Krucsó Balázsnak sikerült Nemoval bejutnia a legjobb 50 lovas közé. Técsy Attila Peronnal pedig csak egy hajszállal maradt el attól, hogy bejusson az ötven lovas közé, 51. helyen végzett. Az pedig, hogy ezen a szinten a szerencsének mekkora szerepe is van, mi sem bizonyítja jobban, hogy Krucsó Balázst csupán csak egy verőhiba választotta el attól, hogy a döntő résztvevője legyen. Balázs végül az előkelő 32. helyen fejezte be az EB t. Az utolsó napon pedig 150 cm-en mind a három versenyzőnk hibátlanul teljesítette a pályát.

Az egyéni versenyt a svéd Rolf-Göran Bengtsson nyerte Ninja La Silla nevű lovával. Második lett a német Carsten-Otto Nagel (Corradina 2), a harmadik helyet a „nagy öreg" brit Nick Skelton (Carlo) szerezte meg. (Nick Skelton egyébként már nyert Európa Bajnoki bronzérmet méghozzá huszonnégy évvel ezelőtt, 1987-ben.) Meg kell jegyezni, hogy a világ egyik legjobb és legeredményesebb lovasa, a német Ludger Beerbaum ebben a mezőnyben csak a 8. helyen végzett.
 
Csapatban a németeké lett az aranyérem, a franciáké az ezüst, az angolok a bronzérem.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.09.21.)


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

 


 

Díjugrató Európa Bajnokság Madridban

 

Szeptember 14. és 18. között a spanyolországi Madridban gyűlnek össze Európa legjobb díjugrató lovasai. Húsz nemzet közel száz lovasa méri majd össze tudását a kontinens viadalon.
Hazánkat Szász Sándor (Goldwing), Técsy Attila (Peron) és Krucsó Balázs (KN Nemo) összeállítású csapat képviseli. Szász Sándor és Krucsó Balázs 2003-ban Donaueschingenben és 2009-ben Windsorban is starthoz álltak már Európa Bajnokságokon.
Szász Sándor pedig 2010-ben az USA-ban megrendezett Kentucky Világjátékon egy kisebb fajta sport történelmet is írt. Szász ugyanis a bemelegítő versenyszámban a szenzációs harmadik helyezést szerezte meg. Ez az eredmény volt az utóbbi évek legnagyobb magyar díjugrató sikere.

A csapat újonc Técsy Attila Peron (Pageno x Polydor) nevű tizenhárom éves sárga heréltjével először indul felnőtt díjugrató EB-n.

Técsy Attila egyébként eddig háromszor vett már részt a Fiatal Lovak Világbajnokságán. Idén ugyancsak Peron nevű lovával meg is nyerte a Magyar Köztársaság Díjugrató felnőtt bajnokságát.

Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség elnökségének tagja, a Díjugrató Szakág Elnöke, tisztes helytállást és Szász Sándortól döntő közeli helyezést remél Madridban. Szurkoljunk hazánk díjugratóinak, hogy minél jobb eredményt érjenek el az Európa Bajnokságon! Budapesten pedig ezen a héten már szerdától, az '56-osok terén a Nemzeti Vágta keretein belül díjugrató verseny sorozat kezdődik. A rendezők mindenkit szívesen látnak szerdától vasárnapig, a Hősök Terén és az 56'-osok terén.


Élő közvetítés a FEI TV-n követhető.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.09.13.)


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés