keresés a lovardák között


Lázár Zoltán és Márki Zoltán nyert Hortobágyon

A Hortobágyi Lovasnapokat immáron 45. alkalommal rendezték meg július 2-3. között a Mátai lovaspályán.

Az első lovasnapok létrehozásakor 1965-ben biztosan kevesen gondolták volna, hogy még 2011-ben is ennyire népszerű lesz ez a rendezvény. Pedig az időjárás most sem volt nagyon kegyes a résztvevőkhöz. Igaz vasárnap már nem esett az eső, de a várt napfényes idő most is elmaradt. Ettől függetlenül a nagylétszámban kilátogatott közönség kiváló versenyeket láthatott. 
 

A fogathajtók kombinált akadályhajtását két fordulóban rendezték meg. Szombaton minimális idő különbséggel Dobrovitz József győzött Lázár Zoltán előtt. Vasárnap délután megfordult a sorrend, Lázár Zoltán bravúros hajtással győzött és az összetett versenyt is nagy fölénnyel nyerte meg. Kecskeméti László lett a második, a harmadik helyen Dobrovitz József végzett.

A Magyar Díjugrató Derbyt is Hortobágyon rendezték meg ezen a hétvégén. A versenyt Márki Zoltán nyerte Gavallér (Ginius-Betty Csillag) nevű lovával. A második helyen a háromszoros felnőtt magyar bajnok Szász Attila végzett Vénusz nyergében, a harmadik Krucsó Szabolcs lett Enrikquével.
 
A Hortobágy Kupa Díjugrató versenyszámot Szász Attilának sikerült megnyernie Up Datéval. Második lett Néveri Imre László (Prosper LK) Adonis nyergében, a harmadik helyen Bozsóky Barnabás végzett Grffitivel.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.07.08)


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés