keresés a lovardák között


30. Nyílt Lovastorna Országos Bajnokság

Korábbi Lovastorna OB-k | 2013-as Lovastorna OB | A Lovastornáról |


Beszámoló a Jubileumi Országos Bajnokságról

Harmincadik évébe lépett a lovastorna szakág, vagyis 1984 után harmincadik alkalommal került megrendezésre a magyar bajnokság. A helyszínt ezúttal is Kaposvár biztosította, amely jövőre a sportág junior Európa Bajnokságának is otthont ad majd.

A kisebb kategóriákban most is Honvédos fölény volt jellemző. Az utánpótlás 1-es korosztályában a győzelmet Campbell Claire szerezte meg, Zala Réka és az újonc Szedenik Júlia előtt. Mindhárman a Honvéd színeiben versenyeztek.

A fiatalabb korosztályban már vegyes volt a kép, de a győztes itt a Pasaréti Honvéd versenyzője, Klein Eszter lett. A dobogó második fokára Gönczi Dorottya (Szárnyaló LSE) állhatott, míg a harmadik a Berri LSE versenyzője, Basa Franciska lett.

Elég népes volt a D1 kategória mezőnye is, itt a győzelmet szintén pasaréti versenyző, Horváth Sára Tekla szerezte meg, a második helyen Ferenczi Kíra (Szárnyaló LSE), míg a harmadikként Jakab Liza (Pasaréti Honvéd LSE) zárt.

A D2 mezőnyében a korábbi két induló most is egymás között döntötte el a győzelem sorsát. Az arany Karna Rebeka (Pasaréti Honvéd LSE), míg az ezüstérem Neményi Hanna (Szárnyaló LSE) nyakába került. A dobogó harmadik fokára Deák Zsófia (MPKSZ) állhatott.  

A C kategóriában Szárnyalós siker született, az EB-t megjárt csapattag, Kocsis Réka Anna vihette haza az aranyérmet, míg a második helyen a Póni Klubos Dabat Isabelle végzett. A bronzérmet a kaposvári Kovács Hanna szerezte meg. 

A B1 kategóriában szintén egy Szárnyalós EB csapattag, Vida Zsófia vihette haza az aranyat, megelőzve az eddig biztosan nyerő BLK-s Király Ákost. A harmadik helyen a sérüléséből felépülő kaposvári Fehér Viktória végzett. 

A B2 kategóriában a győzelmet Bohácsi Melinda (MPKSZ) szerezte meg Szabó Nikolett (BLK) és Szabó Kitti (Lovasakadémia SC) előtt. 

A magyar bajnoki címekért négy kategóriában versenyeztek a résztvevők. A legkiélezettebb verseny a gyermek kategóriában volt. A győzelmet elsősorban kiemelkedő kötelező gyakorlatainak köszönhetően Németh Ida (Szárnyaló LSE) szerezte meg.  A második helyen a mezőny legfiatalabb indulója, Czeglédi Ágnes (Szárnyaló LSE), míg a harmadik helyen a legjobb kűrt bemutató Semerédy Alexandra (Pasaréti Honvéd LSE) végzett. 

A junior fiúk mezőnyében a győzelmet most is Bence Balázs szerezte meg Tóth Ákos előtt. A lányoknál is papírforma eredmény született. Németh Blanka (Szárnyaló LSE) még sérülten is magabiztosan tudott győzni, és ezzel zsinórban negyedik junior bajnokságát nyerte. A második helyen a svájci Sarah Linder végzett, míg az OB ezüstöt Dragán Petra (BLK) szerezte meg, megelőzve a kiegyensúlyozottan versenyző Pakot Annát (MPKSZ).

A senior lányok mezőnyében még soha nem volt ennyire nyílt a verseny, mint idén. Gadolla Réka (BLK) az első két fordulóban még tartotta elsőségét, a végső kűrben azonban már Somogyi Eszter (LSC) volt a jobb. Összesítésben azonban Réka nyerni tudott, és ezzel nyolcadszorra vihette haza az OB aranyat. A második helyen a kaposvári Somogyi Eszter, míg harmadikként Csordás Réka (PHLSE) végzett.

A párosok között két kategóriában volt induló, a lépéses számban a Vida Zsófia-Gönczi Dorottya (Szárnyaló LSE) kettős győzött a Jakab Liza-Semerédy Alexandra (PHLSE), és a Kocsis Fanni-Kocsis Réka (Szárnyaló LSE) páros előtt. A junior párosok között a Magyar Póniklub kettőse, Tamás Vivien és Habsburg Zsófia tudott nyerni a Németh Ida-Czeglédi Ágnes (Szárnyaló LSE) duó előtt. Harmadikként a szintén Póniklubos Pongrácz Rosanna-Habsburg Ildikó páros végzett.

A verseny végén egy szép gesztussal búcsúztattuk egy sporttársunkat. Toll Gomana, vagyis „Gomi” 2009 óta szerepel a szakág versenyein, most 20 évesen, ezen a versenyen vonult nyugdíjba.

Tovább a Jubileumi Országos Lovastorna Bajnokság képeihez >>

Tovább a Jubileumi Országos Lovastorna Bajnokság részletes eredményeihez >>

 

2013.10.16. Villányi Krisztina
Fotó: Dr. Somogyi Tibor


 

Részletes program ajánló: 2013. október 12-13. Kaposvár,  Pannon Lovasakadémia

A verseny időpontja: 2013. október 12-13.

Kezdés: 9.00

A belépés ingyenes!

A verseny helyszíne:

7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
Pannon Lovasakadémia, nagy fedeles lovarda

A rendezvényről:

A lovastorna az egyik legfiatalabb lovas szakág. A versenyen a 6 és 30 év közötti lovastornászok akrobatikus tornagyakorlatokat mutatnak be a lépő illetve vágtázó ló hátán.

A rendezők körülbelül 100 résztvevőre számítanak, a magyar indulók mellett Svájcból, Szlovákiából és Csehországból is várnak résztvevőket.

A jubileumi, 30. Magyar Bajnokságon egyéni, páros és csapatversenyben találnak gazdára majd a bajnoki érmek.

Szervező: Villányi Krisztina

A kép kattintással nagyítható
A kép kattintással nagyítható

Programok

2013. okróber 11. - szombat

Fedeles lovarda:

 • 09.00 Egyéni kötelező gyakorlatok 1. rész
 • 11.30 Csapat kötelező gyakorlatok
 • 13.30 Egyéni kötelező gyakorlatok 2. rész
 • 15.30 Műlovas körök
 • 17.30 Senior 3* egyéni verseny, technikai kűrök
 • 18.00 Eredményhirdetés: U1, U2, D2 egyéni, U csapat kategóriákban

2013. október 12. - vasárnap

Fedeles lovarda:

 • 09.00 Lépés párosok kűrje
 • 09.30 egyéni kűr gyakorlatok I. rész
 • 10.45 Csapat kűrök
 • 13.00 Egyéni kűr gyakorlatok II. rész
 • 15.00 Senior, Junior páros kűrök
 • 16.00 Eredményhirdetés


Térképen

 

 


KapcsoLÓdó cikkek:


Korábbi lovastorna OB-k »

Lovastorna »Jubileumi Országos Lovastorna Bajnokság

Dr. Somogyi Tibor

Jubileumi Országos Lovastorna Bajnokság 


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés