keresés a lovardák között


Kicsalt lovak

Olvasói levél

Nos megosztom Önökkel, hogy milyen hibába estem úgy is, hogy meg voltam győződve arról, velem ez nem történhet meg! A történet sajnos valós és nem egy rossz álom.

Lótenyésztéssel foglalkozunk. Ez év tavaszán nagyon sok mén csikó  állt az istállónkban, és az ellés időszak előtt jó lett volna értékesíteni belőlük, hogy a hely a kancákat és a csikókat kényelmesen kiszolgálja. Több jó minőségű mén csikó volt nálunk 2, 3 éves illetve fiatalabb is.

Volt rá érdeklődő mindig, volt aki többször is megnézte őket, valamiért mégsem jött össze az üzlet.

Felhívtam  a potenciális "vevőt" akiről tudtam hogy nagyon érdekli két csikó, hogy ha tud rá vevőt, még itt vannak Kicsalt lovaka lovak, meg lehet nézni őket és meglátjuk mi lesz belőle. Pár nap múlva jelenkezett is az úr hogy őt nem, de egy közeli hozzátartozóját érdeklik a lovak. Eljött az említett személy körülnézni, tetszettek a lovak, megegyeztünk.

Kifizette a foglalót, a fennálló tartozást papíron leírtuk, tehát a lóvétel nem csak mint adott szó, de mint egy adás-vétel alapja, papíron is megtörtént!

Átadtam a lovakat az útlevélellel együtt, hogy mint eladó a szállításhoz, illetve a lovak tartásához szükséges dokumentumokkal a vevő igazolni tudja a származásukat, a tartozó betétlapot nem aláírva, hogy amíg nincsenek kifizetve, ne tudják átírni őket.

Eljött a fizetés napja és az "úriember" nem jelentkezett, nem volt elérhető. Pár napig még kifogásokat keresett, aztán már a telefonszáma is megváltozott, sőt azóta mint tudjuk többször is.

Elmentem feljelentést tenni a rendőrségre, kiadták a nemzetközi körözést a lovakra, és megkeresték az úriembert, aki bevallotta tartozását, de állítása szerint a lovakat elcserélte, de már nem tudja kivel. Természetessen azóta sem fizetett, mind kiderült így próbált meg kicsalni lovakat tőlem, hogy majd ebből valamikor polgár per lesz.

A nyomozás lezárult az ügyből büntetés végrehajtás lesz!

Mint lassanként kiderült, nem egyedi az eset ezt ők már máshol is megtették.

Többször adtam már el lovakat, akár úgy is, hogy később lesz a teljes vételár kiegyenlítve, soha nem jártam még így, talán ezért is fordult elő velem hogy egy ilyen banda kinézett magának, és tudatossan végrehajtva kicsalta a lovakat abban bízva, hogy nem merek a rendőrséghez fordulni. Nem így történt!

Ha esetleg van valaki hasonló módon járt, kérem jelentkezzen az atveres3@gmail.com email címen.

Lovasok.hu Tipp:

  • Lovak adásvételével kapcsolatos ügyeinket intézzük írásban.
  • Érdeklődjünk ismerősi körünkben és a környezetünkben élő lovasoknál a majdani vevőről.
  • Lovaink azonosítóit, dokumentumait kezeljük bizalmasan, tartsuk elzárt helyen, másolatot csak nagyon indokolt esetben adjunk!

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés