keresés a lovardák között
Főoldal   »   Magyar lovaskultúra   »   Huszárok


Esterházy Huszárezred

2000. november 11-én megalakult az Esterházy Huszárezred. Az ausztriai Lorettoban, amely Soprontól30 km-re található, ünnepi szentmise és zászlószentelés után tették le esküjüket a testőrség tagjai. Az ünnepi szertartás támogatója herceg Esterházy Antal volt, aki a hercegnével fogadást adott a piciny település kolostorában.
Kópis Endre paksi vállalkozó azon kevesek közé tartozik, akinek fontos hagyományaink megőrzése. A huszárezred megalakulásához öt ló adomány,ozásával járult hozzá.

Örülnénk, ha Kópis úr nemes gesztusát a hazai vállalkozók közül minél többen követnék. Sajnáljuk, hogy nem lehettünk jelen a jeles eseményen, mert ebben az időpontban tartottuk megemlékezésünket katonalovainkról a komáromi lovas-emlékműnél.

Az esemény értékét számunkra növeli, hogy forgatókönyvírója Kickinger Zoltán, immár huszárparancsnok, a Magyar Lovas Kör tagja aki Ausztriában él-, az arab fajta szerelmese és a magyar lovas hagyományok őrzője, tisztelője.

Gratulálunk barátunknak a külföldi és hazai médiák által is elismerten színvonalas, bensőséges hangulatú rendezvény szervezéséért, lebonyolításáért.

Kickinger Zoltán huszárparancsnok

Forrás: Magyar Lovas Kör

2001.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés