14 dolog, amit a lovad csak akkor csinál, amikor nem érsz rá

Mindenki volt már ebben a helyzetben (vagy vagyunk akár naponta is): sietni kell, nincs elég idő, a lovad pedig úgy dönt, ez a legalkalmasabb időpont, hogy megvicceljen. Most bemutatjuk a lovak leggyakoribb trükkjeit, melyeket akkor vetnek be, amikor egyáltalán nem érsz rá.

Lássuk, mit csinál a lovad, ha távol vagy?

1. Mindenhol tiszta sár, főleg a heveder- és a nyereghelyen, és a fején, de még a takaró alatt is. Hogyan csinálta? Ki tudja…

2. Úgy tesz, mintha nem is látna, nem is hallana, miközben a mező túlsó végén a szeme sarkából figyeli, ahogy mész felé és hívod, hogy megtudd fogni.

3. Nem hagyja, hogy megfogd. Hiszen mi is eshetne jobban egy kiadós edzés előtt, mint egy öt kilométeres kocogás?

4. Lebontja a villanypásztort. Persze egy kábel nem elég, a tömegpusztítás minimum. Ha még a pajtásait is rá tudja venni egy kis randalírozásra, annál jobb.

5. Bedagad a lába, amit aztán órákig kell hideg vízzel locsolni.

6. Titkos trágyakupacokkal lep meg. Minden nap. Elsőre úgy tűnik, hogy az istállója kivételesen tiszta. Csak alapos keresgélés után találsz egy kupac kakit. Aztán valahogy még néhány kupacot

7. Extra lassan sétál, amikor kiviszed a legelőre vagy behozod onnan. És minél inkább sürgeted, hogy jöjjön, annál jobban lassít.

8. Zsiráfot játszik: annyira magasra emeli a fejét, hogy nem tudod áthúzni a fülén a kantárt. Teljesen hülyét csinál belőled, a végére pedig a karod is megfájdul.

9. Annyira lassan eszi meg a betevőjét, hogy az már fizikai képtelenségnek tűnik.

10. Elhagy egy patkót. Lehetőleg a karámban, vagy terepen, hogy aztán az egész területet át kelljen kutatnod, mielőtt elindulhatsz. És az a huncut patkó persze soha nem ott van, ahol legelőször keresed.

11. Maraton ijedezéssorozatot produkál terepen. Megáll, hátrál, bámul, mered, majd kezdi elölről. Közben pedig fújtat, mint egy sárkány.

12. Még több trágya. Egyszerűen mindenhol. Így az önitatóban és az etetőjében is. Úgyhogy rohangálhatsz mindenfelé a kislapáttal, mint egy őrült, hogy feltakaríts a drága négylábú kedvenced után. És persze határozottan akkor, amikor mindened van, csak felesleg időd nincs.

13. Az indulás előtti utolsó pillanatban beteríti az utcai ruhádat zöld trutymóval. Főleg ha világosan vagy öltözve és egy fontos megbeszélésre készülsz.

14. Úgy alapvetően, amikor késésben vagy, a lovad egyszerűen tudja.

 

2018.06.06. Sigmond Tamás
Fotó: bigstocphoto.com

Hozzászólások