Az ismert sportember rohant a lovakat menteni a majorban

Az ismert sportember rohant a lovakat menteni a majorban

– Csendes, nyugodt éjszaka volt, ám egyszer csak ugatni kezdtek a kutyák. Mondtam az asszonynak, hogy nézze meg, mi bajuk lehet. Ekkor már lángokban állt az istálló – emlékezett Bogár István, a mezőhegyesi 81-es major lakója, aki ismert sportember, lovas ugrószámokban ért el kiemelkedő eredményeket.

Ez magyarázza azt is, hogy az istállóban 7 értékes versenylovat helyeztek el. Ahogy volt, kiugrott az ágyból és rohant a lovakat menteni. Szerencsére időben sikerült kiengedni őket. Nem járt jól azonban a család két kutyája: bennégtek az istállóban. Néhány birka is megpörkölődött, s elégett az épületben tárolt takarmány.

Locsoltuk a tetőt, ahogy bírtuk, de teljesen faszerkezetű lévén, nem tudtuk megmenteni. Vélhetően az épület mögötti szalma gyulladt meg és terjedt át a takarmányra, amitől lángra kapott a tető. Lehet véletlen, de az idegenkezűség sem kizárt – magyarázták a tűz vizsgálói, Cselényi Péter tűzoltó alezredes és Krisztof György főhadnagy.

A gazda nem vádol senkit, nem tud róla, hogy olyan haragosa lenne, aki ilyen kegyetlenséghez folyamodna. A kár nagy, biztosítása nincs, csak a két kezére és kitartására számíthat. Kilenc év kemény munkája veszett kárba, de nem adja fel, újraépíti az istállót. Ráadásul a hétvégén versenyre kellene mennie, de bizony most sem a család tagjai, sem a lovak nincsenek a legjobb idegállapotban. Az utcabeliek nem értik, mi történhetett, hiszen tűz ritkán fordul elő errefelé. A szomszéd R. Zs. szerint neki és a Bogár családnak is a lovak a mindenük. Erre tették fel az életüket. Segített az állatokat összeterelni és a barátokkal az istálló felépítéséhez is felajánlották a munkájukat. H. M. A környék békés, de irigyek mindig akadnak.

A mezőhegyesi 81-es majorba kacskaringós úton jutunk el. A mintegy 50 lakosú településrész csendes hétköznapjait megzavarta a vasárnap esti esemény. Tegnap még sokan találgatták, hogy mi történhetett a lóistállóval. A mezőkovácsházi tűzoltók szempontjából a major békésnek számít, nem jellemző a tűzeset. Jó, ha hat évente egyszer kell ide vonulniuk. A tulajdonost sokan ismerik, nagyon dolgos ember, ám többen is úgy vélik, irigyek mindig akadnak.

Forrás: Békés Megyei Hírlap
2007-03-20
Kép: Canva
frissítve: 2023.08.16.

Hozzászólások