Az ausztrál árvizek túlélői

Az ausztrál árvizek túlélői

A maratoni úszásban megsérült, a belélegzett víztől tüdőgyulladásban szenvedő lovak a queenslandi  árvizek túlélői.

Az árvíz miatt segítségre szoruló állatok a Queenslandi Egyetem Állatorvosi központjában találtak menedéket. Az itt dolgozó csapat vendégszeretet és gondoskodását 35 kutya, 20 madár, 10 macska, hét ló, két patkány, öt tengerimalac és két sziámi harcos hal élvezte eddig az áradások kezdete óta.

A lovakat az áradás során szerzett sérülésekkel szállították a központba. Az állatorvosok emellett folyamatosan járják a környékbeli tanyákat, hogy ellássák a könnyebb sérülteket.

„Néhány lovunk tüdőgyulladást kapott az úszás közben belélegzett víztől. Kezelünk egy lovat, akit az istállóban ért az ár, egy napig kellett a vizet taposnia, hogy életben maradjon. A gondozásunkban van egy alig néhány napos, elárvult póni csikó is.” – számolt be az Állatorvosi Központ egyik munkatársa, Dr. Andrew Van Eps lóspecialista.

„Az állatvédők nagyszerű munkát végeztek: végigjárták az épületeket túlélő állatok után kutatva” mondta az egyetem kisállatkórházának vezető állatorvosa. „Volt, hogy összedőlt házak romjai alól mentettek ki állatokat.”

Az állatok ellátására szerencsére folyamatosan érkeznek az adományok, emellett 20 önkéntes két műszakban segít a négylábúak körüli teendőkben.

Az Ausztráliát november óta sújtó áradások eddig több ezer házat tettek tönkre, nem kizárt, hogy ez lesz az ország történetének legtöbb kárt okozó katasztrófája.

Magyar Dorottya, 2011.01.19.
Forrás: http://www.horsetalk.co.nz
Kép: canva
Frissítve: 2023.08.14.

Hozzászólások