Inárcs: Országos bajnokokat avattak

Országos bajnokokat avattak

 Három országos bajnoki címet, egy ezüst és egy bronzérmet szereztek, további helyezések mellett, Szenténé Mágori Katalin lovasai a hétvégén, szombaton Inárcson megrendezett Országos döntőben.

A kiváló és főként nagyon eredményes szezon zárásaként, Mucsi Dalma immár pályafutása második, Gaizer Tünde és Illin Zsófia első országos bajnoki címét vívta ki, mindhárman díjlovaglás versenyszámban diadalmaskodtak.
A Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetsége által szervezett versenysorozat végállomására az év során megrendezett minősülő versenyeken lehetett jogosultságot szerezni a döntő viadalra.

Szenténé hat tanítványa közül mindenki kivívta a lehetőséget a döntőben való szereplésre, a bajnoki címek mellett Zsoldos Petra ügyességi versenyszámban ezüst, Juhász Gyöngyi díjlovaglásban bronzérmes lett. Ugró versenyszámban Illin Zsófia 4., Mucsi Dalma az összevetés után, valamint Sinkó Tekla ügyességi versenyszámban nem ért el helyezést.

Illin Zsófia a díjlovaglás haladó kategóriájában megnyert bajnoki címéért egy póni csikót is hazahozhatott.

Szenténé Mágori Katalin saját tenyésztésű és saját képzésű lovaival, évek óta eredményesen készít fel lovait és versenyzőit. A kiváló szezon zárásaként, mint azt elmondta, nagyon boldog volt, hogy ilyen jól sikerült az országos döntőn való szereplése kis csapatának, külön kiemelte, hogy mindezt Gaizer Tünde Jómadár nevű lován kívül, saját sport póni lovaival sikerült elérni.

Eredmények:
Díjlovas könnyű kategória:
Mucsi Dalma (Muki nyergében) 1. helyezés
Juhász Gyöngyi (Jómadár) 3. helyezés
Díjlovas haladó kategória:
Illin Zsófia (Muki) 1. helyezés

10-14 éves korosztály Díjlovas haladó kategória:
Gaizer Tünde (Jómadár) 1. helyezés

15-18 éves korosztály Ügyességi kezdő kategória:
Zsoldos Petra (Mirella) 2. helyezés
Sinkó Tekla (Módi)

Ugró nagy póni kategória:
Illin Zsófia (Módi) 4. helyezés
Mucsi Dalma (Mirella)

Írta: AmbrusReka
Forrás: Promenád 2007-10-08
Frissítve: 2023.02.09.
Fotó: Canva

Hozzászólások