keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Ukrajnai Saddle - Ukrainian Saddle - Ukrainian Riding Horse
Ukrajnai Saddle - Ukrainian Saddle - Ukrainian Riding Horse

Ezt a fajtacsoportot a háború óta fejlesztették az Ukrajna szegecseiben azáltal, hogy magyar kancákat keresztezett, (Nonius, Furioso-Northstar és Gidran) Trakehnerrel, Hannoverivel és Telivér csődörökkel. Különös értéket erősítettek hozzá egyénekhez az orosz Saddle lóvér egy nyomával.

A tenyésztés kezdeti szakaszainál a javított taboon*rendszert használták. Most istállót és legelőmenedzsmentet használnak.

A tenyésztésük Dnepropetrovsk régióban kezdődött ukrajnai szegecsnél és azután Aleksandriisknél, Derkulsknál,

 

Dnepropetrovsknál és Yagolnitsk szegecseknél folytatódott főleg. Az ukrajnai Saddlers most sportért tenyésztik javarészt. ők nagy nehéz hátaslovak. A fej jól arányosított, a szem kifejező; az egyenes nyak hosszú; az elhervad vagy kiemelkedő, a hát hosszú és lapos, a keresztcsont széles és mély, a test nehéz és a végtagok szilárdak. A testalkat szilárd. Az átlagos mérések ( cm) csődörök: marmagassága 165, rézsútos testhossz 166, mellkasi heveder 191, az alsó lábszárcsont 21; a kancák mérései némileg kisebbek: 160, 160, 188 és 19.8 illetőleg. A legtöbb elterjedt szín pej, gesztenye és sárga.

Ukrajnai Saddle ló különösen jól szerepel a klasszikus eseményeken díjlovaglásban. A szovjet lovasok, akik mennek velük, ismételten győztek vagy végigfutották a legmagasabb-elsőrangú versenyeket, mint például az olimpiai játékok és a Worldben és Európa-bajnokságokban.

Hosszú távon a fő tenyésztő módszer az tiszta tenyésztés a telivérekkel rendelkező javító kereszteződéssel. Az Ikrainian fajtában van Bespechny vonal, melyet később az Orosz hátasló is örököl

Fordította: Böbi

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés