keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Kicsik és nagyok dicsősége díjugratásban
Európa-bajnoki mezőnyben gyermek díjugrató válogatottunk tizenegy csapat között a hatodik helyen végzett, ezalatt Mezőhegyesen a méneskönyvek versenyén a Pataki Ménes lovai arattak.

Utánpótlás lovasok sikerei Hagenben

Kitűnő második fordulón vannak túl a Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány által vezetett gyermek lovasok, akik mindössze 12 hibapontot gyűjtöttek be a németországi Hagenben. A csapat legjobbja Erdős Jázmin és lova, Amazon dupla hibátlannal zárta a hétvégét.
További csapattagok és eredmények:

  • Szuhai Péter - Zaferah (0,4),
  • Kovács Gerogina - Viador (0,8)
  • Sólyom Sára - Agropoint Contaro (0,8)

Az ifjúsági Nemzetek Díjában egyéni indulóként a tizenöt éves Jármy Vince és lova, Príma egy verőhibával, egy vizesárok szalagra lépéssel és egy hibapont időtúllépéssel végül 9 hibaponttal zárt.

A hageni CSIO gyermek Nagydíjában Bujtor Roland két tanítványa is kiemelkedő sikert ért el. Horváth Márkó Rádiháza Csicsergőssel és Kovács Georgina Viadorral hibátlan alappálya után az összevetésben sem hibáztak. A rendkívül nehéz 130 cm-es Nagydíj 79 indulójából a hetedik és nyolcadik helyet szerezték meg.

Airvent fölény Mezőhegyesen

Idén első alkalommal rendezték meg a méneskönyvek versenyét a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok versenypályáján. Az ötéves lovak döntőjét a mezőhegyesi tenyésztésű Glória nyerte meg a ménes lovasával Jován Richárddal, megelőzve Rádiháza Gemmát és Candyt.

A hatéves lovak kategóriájában négy ló teljesítette hiba nélkül a három nap pályáját, ahol az összevetésben a Fedettpályás Döntőt is nyerő kanca, Cessna nyert Kormos Jánossal. Cessna Timpex Fényévet és ifj. Szabó Gábort, Bognár Tingli Tanglit és Török Sándort, valamint Rebekát és Kotroczó Róbertet utasította maga mögé.

 A hétéves lovaknál két összevetésre is sor került, a harmadik helyért két szürke, Timpex Ezüst és Rádiháza-Erna csatázott, ahol végül a Nyíregyházán tenyésztett Timpex Ezüst bizonyult a gyorsabbnak ifj. Szabó Gáborral. A második helyezett Susy De Malais lett, tenyésztőjével és tulajdonosával a nyeregben Babó Szilviával, akit istállótársa előzött meg a tavalyi Fiatal Lovak Világbajnokságának nyolcadik helyezettje, PM Diana és lovasa Horváth Balázs.

A huszonegyedik alkalommal megrendezett mén- és kancaversenyen a méneknél a győzelmet Fortender és Búza Krisztián szerezte meg, második lett Timpex Cent és ifj. Szabó Gábor, harmadik helyen PM Balougraf és Horváth Balázs végzett. Negyedik lett a fekete Fanfár, megelőzve Gidran Razbeg Mythocot és PM Forevert.

A kancáknál is a kecskeméti Pataki Ménes lovai arattak, hiszen PM Diamantina nyert PM Fortuna előtt Marton Andrással. Harmadik helyen Simply You és Heibl Ágnes végzett.

A Szuperdöntőben a 900.000 forintos összdíjazásért a két kategória legjobb öt-öt lova versenyzett, ahol a győzelmet a fekete PM Balougraf szerezte meg a korábbi első Horváth Balázzsal. Második helyen Simply You és Heibl Ágnes végzett, megelőzve a tavalyi CSIO Nagydíj győztest Timpex Centet és ifj. Szabó Gábort.

2015.06.22. Forrás: Dijugratoszakag.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés