keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Lovasok csaphatnak le az álkirándulókra
Lovas járőrözés bevezetését tervezi a szigetvári polgárőrség, egyelőre azonban csak heti egy ilyen szolgálatra van lehetőségük. A kiterjedtebb lovas ellenőrzéshez a mostaninál több pénz kellene. A fatolvajoknak a polgárőrök reményei szerint mindenképp nehezebb lesz a dolguk.

Lovas polgárőrök járőröznek Mórahalom környékén

A falopás megakadályozására nagyon nehéz igazán hatékony eszközt bevetni, nem könnyű gyorsan odaérni a tolvajokhoz és tetten érni őket, illetve ellenőrizni a járművel megközelíthetetlen részeket. A szigetvári polgárőrség ezért lovas járőrszolgálat bevezetését tervezi.

A szigetvári rendőrkapitányságnak sajnos nincs terepjáró autója, ezért nem tudnak bemenni olyan helyekre, ahová viszont egy lovas polgárőr könnyen eljuthat - mondta Dani Attila, a társadalmi szervezet szolgálatvezetője.

Jellemző, hogy mire az erdészek, illetve a hatóság emberei odaérnek, gyakran „kirándulókká válnak” a tolvajok. Mivel már messziről észreveszik, ha valaki közelít feléjük, eldobják a fűrészt, arrébb mennek, és azt mondják, csak sétálgatnak, gombát szednek.

A kivágott fáról ilyenkor azt állítják, az már ott volt, biztosan előző nap vágta ki valaki. Dani Attila szerint a tolvajok nemcsak maguknak lopnak, az erdőből teherautóval viszik a fát.

Pincefeltörést akadályoztak meg a lovas polgárőrök Sümeg-Hajnalhegyen

Probléma azonban, hogy a lovas járőrszolgálatot tervező Szigetvári Polgárőr Egyesületnek nincsenek lovai. Illés Tamás, a szervezet elnöke azt mondta, nem a lovas járőrözés lesz a fő profiljuk, mostani anyagi lehetőségeik alapján havi nyolc-tíz szolgálatból legfeljebb egy hétvégit tudnak ellátni lóháton. Ez a szám akkor nőhet, ha megfelelő együttműködési megállapodást tudnak kötni a helyi lovardával, vagy ha az állam, az önkormányzat, illetve a Baranya megyei polgárőrség is beszáll a lovas szolgálat finanszírozásába.

2015.04.22. Forrás: Hirado.hu
Fotó: Sümegi Polgárőr EgyesületCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés