keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas filmek

Kossuthkifli: időutazás lovas postakocsin
Március 15-én indul a Duna új, hatrészes kosztümös sorozata, a Kossuthkifli. Az előzetes beszámolók alapján egy izgalmas, újszerű, lovas jeleneteket is felvonultató sorozatot üdvözölhetünk Rudolf Péter rendezésében. 

Még 6 képünk van a Kossuthkifli forgatásáról - kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A sorozat műfaji megjelölése már önmagában is beszédes, hisz "vadromantikus road movie-val" azért ritkán találkozunk a műsorkínálatokban.  A Fehér Béla azonos című regényéből adaptált sorozat az 1848-49-es harcok idején játszódik, s a történet vége szimbolikusan egybeesik a szabadságharc bukásával. 

A lovak szerelmeseinek már maga a műfaj is különleges csemegét kínál, hisz az egész filmszituáció az utazásra épül, s így a lovak mellékszereplőkből tiszteletbeli főszereplőkké, a történet állandó résztvevőivé avanzsálnak. Ráadásul ez a szinte mikrotörténeti igényű alkotás lehetőséget kínál arra is, hogy négylábú kedvenceidet úgy láthasd hétköznapi jelenlétük fénykorában, hogy közben egy „hihetetlen kalandokkal, csodákkal, meneküléssel, összeesküvéssel, üldözéssel, robbanással, gyilkosságokkal, mindent elsöprő szerelemmel, holt lelkekkel, tündérekkel, kísértetekkel, besúgó jelentésekkel röpködő galambokkal, áruló temetkezési vállalkozókkal és hazafias darvadozással” átszőtt történet pereg előtted.

A kissé talán furcsa, idegenül csengő cím a Palugyay Jakab pozsonyi vendéglőjében kedvenc süteményét fogyasztó Kossuth Lajosról szóló anekdotát idézi. A magyar szabadságharc vezéralakja a Zöldfa Szállóban falatozta a később róla elnevezett kiflit, erkélyéről pedig ünnepélyesen bejelentette Magyarország újjászületését március 17-én. 

Még 6 képünk van a Kossuthkifli forgatásáról - kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A Kossuthkifli olyan perspektívát használ, mely történelmünk e jelentős eseményét az apró semmiségek, a hétköznapok folyásán keresztül villantja fel. A néző harminc rúd bejgli útját kíséri végig Vödric Demeter pozsonyi cukrászdájából Debrecenig, ahonnan a megrendelés érkezik. A küldeményben hazaáruló üzenetet gyanító szállítók izgalmakkal teli útján át rajzolódik ki a háborúban álló Magyarország képe.

A közel 200 helyszínen forgatott, több mint 100 színészt felvonultató, hatrészes, epizódonként 53 perces kosztümös széria főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos, a rendező Rudolf Péter. A sorozat forgatása 2013. július elején kezdődött, 75 napon át tartott és október 20-án ért véget.

Scherer Péter színész, Rudolf Péter rendező-producer, Fehér Béla, a regény írója, valamint Kőszegi Ákos, Haumann Péter, Reviczky Gábor és Kálloy Molnár Péter színészek (b-j) és a sorozatban is használt egyik lovaskocsi a Magyar Nemzeti Múzeum előtt. MTI Fotó: Bruzák Noémi

2015.03.04. Biró Dániel, Lovasok.hu
Forrás: MTI, Fotó: Bruzák Noémi - MTI, Origo, MTVA/GMS
A Kossuthkifli és a lovak

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés