keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

A Spoon bevállalta, a ló nem díjazta a produkciót
Fogadalmakról szól A Dal döntőseinek élete ezen a héten. Az Eurovízió nemzeti döntőjébe jutott Spoon együttes ezért felkászálódott egy lóra, de ahelyett, hogy ezt külön-külön tették volna a tagok, egyszerre mászták meg a muraközit - aki alighanem a pokolba kívánja a magyar könnyűzenét.

A zenekart alkotó Földesi Péter, Teremy Kristóf, Nagy Miklós és Grósz Márton lassan két éve alakítanak egy csapatot. Repertoárjukban eddig több iskolai fellépés és néhány saját koncert áll, de elsősorban a 2014-es X-Faktornak köszönhetik ismertségüket.

"Ha bejutunk a döntőbe, akkor Cici (a dobos beceneve - a szerk.) lován, Faust-on fogjuk elénekelni a dalt... Megpróbáljuk..." - ezt fogadta meg a Spoon, és végül be is vállalták, de nem minden úgy ment, ahogy azt várták.

A Dal csapata a Szentendrei-szigeten, a Szelesvágta Egyesület lovardájában gyűlt össze, hogy teljesítse fogadalmát. Igaz, végül nem Faust, hanem Dollár lett az a "szerencsés", akinek a hátára felültek. A változásról valószínűleg nem értesítették a lovat, akit váratlanul ért hogy hirtelen élőszínpaddá avanzsált.

Ami sok, az sok

Egy egészséges ló könnyedén elbír egy lovast nyergestül, terhelhetőségének azonban megvannak a határai. Az Ohiói Egyetem kutatói meghatározták azt a terhelést, amikor a ló még kényelmesen elbírja lovasát - ez a ló saját súlyának 20 százaléka.

Ez azt jelenti, hogyha Dollár mondjuk egy tonnát nyom - ami a fenti fotó alapján kevéssé valószínű -, akkor maximum 200 kg súllyal lehet őt megpakolni. A fiúk bár vékonyak, több mint valószínű, hogy nem feleltek meg ennek a kritériumnak, ennek meg is lett az eredménye.

Sokan vannak, akik úgy gondolják, nem árthatnak lovuknak a "kicsi még a rakás" jelenettel, s nem törődnek lovuk terhelhetőségi korlátjaival. Azon kívül hogy a lónak árt, balesetveszélyes is lehet ez a vakmerő mutatvány, így ennek tudatában beszélünk le erről minden vállalkozószellemű lovast, bármennyire is viccesnek tűnik az alábbi videó:

2015.02.26. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: Napivizio.reblog.hu, Doily.hu
F
otó: Facebook.com/spoonzenekarhivatalos


KapcsoLÓdó cikkek:


Mennyit bír a lovad? »


Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés