keresés a lovardák között

Áldás rátok patások!
Szombaton és vasárnap világszerte az állatok tiszteletére rendeztek miséket és más rendezvényeket az állatok világnapja alkalmából. Természetesen a lovak sem maradhattak ki az állati áldásból.

A hazai állatbarátok Budapesten és számos nagyvárosban felvonulással hívták fel a figyelmet a velünk élő állatokra. A győri Xantus János Állatkert lakói és a környék házi kedvencei a park kőszínpadán részesültek áldásban.

Állati áldás a győri állatkertben - Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A new york-i Central Park fogatlovainak viszont ki sem kellett lépniük az istállóból, ők helyben kapták meg az áldást és az ezzel járó szentelt vizet.

Áldásban részesülnek a Central Park fogatlovai - Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Nizzában viszont nem a pap ment az állatokhoz, hanem az állatok gazdáikkal együtt a templomban hallgatták végig a tiszteletükre tartott misét.

Nizzában az állatok mentek a templomba - Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Természetesen az ausztriai Linzben sem maradhatott el az állati áldás. A Szent Péter templomban azokra az állatokra is minden évben gondolnak, akikkel gazdáik nem tudnak a szertartáson személyesen megjelenni. Fotóikat a templom munkatársai kinyomtatják és összegyűjtik, így ők a távolból részesülhetnek az áldásban, hiszen ahogy Franz Zeiger a templom plébánosa mondja: az ima és az áldás nem ismer határokat. Évről-évre több ezer fotó érkezik a szertartásra a világ minden tájáról.

2014.10.06. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Fotó: Győri Állatkert, BorsOnline, AFP, nydailynews.com
Áldás rátok patások!

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés