keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Félszáz rendőrlovas és lovas polgárőr versenye

Kiskunhalason  az egykori Határőr Lovarda adott otthont egy héten át annak a szakmai kiképzésnek, mely a Készenléti Rendőrség, az Országos Polgárőr Szövetség és a helyi önkormányzat támogatásával jött létre, ahol lovas rendőrök és lovas polgárőrök vettek részt.

A lovasok kedden érkeztek meg Kiskunhalasra, és szerdán reggel kezdődött meg az oktatás. Délelőtt a munkavédelmi és a lovas járőrszolgálat elméleti oktatása zajlott, délután pedig a képzésen résztvevő polgárőr és rendőri állomány közös lovas járőrszolgálatot hajtott végre Kiskunhalas körzetében. A csütörtöki nap programja a lovaglás volt.

Az esemény zárónapján került megrendezésre az I. Lovas Járőrverseny, melyet Gyovai István polgármester és Dr. Balogh János rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka nyitottak meg. Az itt induló 32 lovasnak akadály- és ügyességi pályát kellett időre teljesíteni. A legeredményesebbek elismerésben részesültek.

A szervezők remélik, hogy az első alkalommal megvalósult kezdeményezés hagyományteremtő lesz.

2013.06.03. H.Szabó Sándor, ORFK
 


Félszáz rendőrlovas és lovas polgárőr kiképzése és versenye

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés