keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Rejtélyek Uthopia körül

Kié lehet valójában az olimpiai aranyat érő ló?

 

Uthopia, Carl Hester csapat aranyérmes olimpialova eladó, ugyanúgy, ahogy az egyéni aranyat megszerző Valegro. Ennyi került napvilágra a londoni játékok után.

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) nyilvántartása szerint a ló legnagyobb részben Sasha Steward tulajdonában van, de ez valószínűleg téves információ. Steward mellett hivatalasoan Carl Hester és egy konzorcium is résztulajdonosa a Metall apaságú lónak.

A brit Horse&Hound Magazin múlt heti számában azonban arról számolt be, hogy Sasha Steward 2010-ben csődbe ment és így nem lehet a ló tulajdonosa.

Hogy helyette kinek (vagy kiknek) a tulajdonában áll Uthopia, az egyelőre rejtély. És ameddig ez nem derül ki, addig nem is adható el az aranyat érő díjló.

2012.08.29. Deák Anette, Lovasok.hu

Carl Hester és Uthopia
Carl Hester és Uthopia


 

Eladó a két aranyat érő brit díjló

Charlotte Dujardin és Valegro
Charlotte Dujardin és Valegro

Alighogy a brit csapat megnyerte az olimpiai aranyérmet díjlovaglásban, nyilvánosságra hozták, hogy eladó a két szó szerint aranyat érő ló: Valegro, akinek lovasa Charlotte Dujardin és Uthopia, Carl Hester nyertes lova.

A tulajdonosok már 2012 elején úgy döntöttek, hogy az olimpia után eladásra kínálják a két lovat. A pletykák szerint Amerikából és Spanyolországból is akad már érdeklődő, pedig igencsak borsos árat kérnek értük. Valegro, aki Uthopia-val együtt részben Carl Hester tulajdona, pletykák szerint hat millió angol fontért (1 angol font kb. 350 Ft) lett meghirdetve.

Roly Luard, Valegro másik résztulajdonosa a így nyilatkozott Uthopia és Valegro eladásáról:

„Nem szoktam eladni a lovaimat, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen drága lovakat megtartsunk.” A pénzt a díjlovagló sportba tervezik majd visszaforgatni. Luard reméli, hogy példájával sikerül további érdeklődőket szindikátusokba csábítani, és ezzel biztosítani, hogy a legjobb lovak angol tulajdonban maradjanak.

2012.08.23. Deák Anette Stefanie


 

KapcsoLÓdó cikkek:

Charlotte és Valegro dupláztak Londonban >>>
Történelmi brit siker díjlovaglásban >>>
A díjlovaglás világranglistáján továbbra is változatlan az élmezőny >>>
Uthopia-t bronzba öntik >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés