keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Olimpia London 2012


A lovak olimpiai faluja

Elfoglalták szállásukat az első lovak a Greenwich Parkban. Összesen 219  kvalifikálódott lovat várnak az olimpiai faluba, ahová 75 military ló már meg is érkezett.

Mivel London egész területén ellenőrzések sora biztosítja a szabályok betartását, a lovakat először állatorvosi vizsgálatnak vetik alá, mielőtt beléphetnek a parkba, hogy megelőzzék az esetleges fertőzések veszélyét. Emellett keresőkutyák veszik  „szemügyre” a lószállítókat, valamint a nyeregszekrényeket. Amint a lószállítók begurulnak a Greenwich Parkba, egy újabb állatorvosi vizsgálat következik – ezúttal FEI-állatorvosok által, egyúttal összehasonlítják a lovak adatait a lóútlevélben szereplőkkel. Csak az ujjlenyomatvételről kell lemondaniuk...


©Kit Houghton

A következő napokban folyamatosan érkeznek majd a lovak az olimpiai faluba mintegy 40 országból, még 54 díjlovat és 90 ugrólovat várnak az Olimpiára.
A Nemzetközi Lovasszövetség, a FEI hangsúlyosan kiemelte, hogy mennyire fontos számukra a lovak jóléte: „Valószínűleg a lovak lesznek az olimpiai játékok leginkább kényeztetett atlétái”.

Nézz bele olimpiai versenynaptárunkba, és kövesd online az élő közvetítéseket Londonból!

Fordította: Deák Anette, Lovasok.hu
Forrás: FEI
2012.07.28.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés