keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Jezsuita visszavágott a Flandorfferért

Három héttel a Magyar Derbyt követően, ismét galoppversenyeket rendeztek a budapesti Kincsem Parkban. A versenynap során több egykori kiváló zsokéra emlékeztünk. A napi főfutamot Janek Géza tiszteletére futották, de ugyancsak ő volt a névadója, annak a Lovasbajnokságnak, melynek keretén belül, három versenyben mérték össze tudásukat a championátusért küzdő zsokék.

A vasárnapi programot a Kezdők Gátversenye indította, ahol a Turf által harmadik helyre várt Morasco (Deczki András) könnyen győzött. Mögötte kisebb meglepetésre Tormenta (Osztényi Zoltán) és Tellesteem (Nagy Lajos) ért célba.

A Lovasbajnokság három futama közül, az elsőt, azaz a Markovics Ferenc Emlékversenyt Bakos Gábor nyerte Wiro-Nita nyergében. A Keszthelyi István Emlékversenyben Bakos Szilva bizonyult a legjobbnak Legális partnereként, míg a harmadik felvonásban, a Papp István II. Emlékversenyben Askhan-nal az oldalán Stanislav Georgiev lett a győztes. Összetettben Bakos Gábor gyűjtötte a legtöbb pontot, így a fiatal zsoké nyerte a 2012-es Janek Géza Lovasbajnokságot. A dobogó alsóbb fokain Bakos Szilva és Ifj. Kozma István osztozkodott.

Az 1200 méterre kiírt főfutamban, az I. kategóriás Janek Géza Emlékversenyben hatan álltak starthoz. Papíron Jezsuita (Stanislav Georgiev) és Dancing Hussy (Laura Pike) képviselte a legjobb esélyt. Jezsuita végül favorithoz méltóan nyerte a versenyt, megelőzve Bargain Lady-t (Timár Zsuzsa) és a külföldi tréningből induló She's a Maneater-t (Varga Zoltán).

Duncing Hussy-nak ezúttal a negyedik hely jutott, Jezsuita (a képen egy korábbi versenyében) tehát visszavágott a kancának a Flandorfferben elszenvedett vereségért.
A nap legnagyobb meglepetését a Gutai János Emlékverseny szállította, miután a szlovák színeket képviselő Sun Eruption (ifj. Kozma István) erős küzdelemben verete a játékosok két kedvencét, Love Craft-ot (Stanislav Georgiev) és Choir Solo-t (Bakos Gábor)

Ami a hagyományos zsokéranglistát illeti, Stanislav Georgiev három vasárnapi sikerével tovább erősítette vezető pozícióját. Az idomároknál két duplázót jegyezhettünk fel Kovács Sándor és Szabó József személyében.

Folytatás július 29-én a Kincsem Parkban. 


2012.07.24., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft.
Címkék: Kincsem Park, Janek Géza Emlékverseny,
Lovasbajnokság, Bakos Gábor, Stanislav Georgiev,
Kovács Sándor, Szabó József, Jezsuita, Dancing Hussy

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés