keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Olimpia London 2012


Szaúd-Arábia mégsem küld nőket az Olimpiára


A korábbi tervekkel ellentétben valószínűleg mégsem küld női sportolót a londoni játékokra Szaúd-Arábia. Az egyik helyi napilap a Szaúdi Olimpiai Bizottság elnökét, Navváf herceget idézve arról számolt be, hogy nem támogatják a nők versenyeztetését.

Szaúd-Arábia mellett Katar és Brunei sem szerepeltetett még soha női sportolót olimpián. Katar februárban jelezte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól kapott két női kvótát kihasználva az úszó Nada Arkajit és a sprinter Nor al-Malkit nevezi a londoni játékokra.

Forrás: http://sportgeza.hu
2012.04.13.


Szaúdi díjugrató hölgy az Olimpián

Dalma Malhas lehet Szaúd-Arábia első olimpián résztvevő női versenyzője


A 18 éves hölgy Nayef bin Abdul Aziz trónörököstől kapott engedélyt arra, hogy részt vegyen a 2012-es londoni olimpián. Dalma Malhas az első nő, akinek megadatik ez a lehetőség.

Tudósítások szerint Dalma nem edzhetett Szaúd-Arábiában, ezért Ausztráliába költözött. Az ifjú lovasnő a 2010-es szingapúri Ifjúsági Olimpián a bronzérmet nyerte meg, de csak az egyéni versenyszámban állhatott starthoz, mert országa csapata kizárólag férfi lovasokból állt.

Haya hercegnő, a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) elnöke március elején írta az úgynevezett Brighton-egyességet, amely a női egyenjogúságot kívánja elősegíteni a sportban. Habár a lovaglás azon kevés olimpiai sportágak egyike, ahol a nők ugyanazon feltételek mellett állnak starthoz mint a férfiak, az FEI mégis aláírta dokumentumot, hogy ezzel is nyomatékosítsa a női és férfi lovasok egyenjogúságát.

Deák Anette Stefanie, Lovasok.hu
Forrás: www.sid.de, www.FEI.org
Fotó: sportstoday.us
2012.03.29.
címkék: Olimpia, díjugratás, FEI

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés