keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


A 13 még Overdose-nak sem hoz szerencsét

 január 13-a után február 13-án is megsérült

Overdose két egymást követő 13-án is sérülést szenvedett, állapota javul, de a rengeteg kiesett idő miatt továbbra is bizonytalan, futhat-e versenyt az idei dubaji versenyszezonban. Mikóczy Zoltán azért is várt a bejelentéssel, mert lova állapota napról-napra változott, megjárta a dubaji lókórházat is, így bár optimisták, de óvatosak. A lovat nem fogják erőltetni, így versenyben csak akkor indítják, ha mind az egészsége, mind a kondíciója megfelelő lesz.

Overdose január közepén szenvedett ínsérülést, később arról beszéltél, hogy ez pár hét pihentetéssel orvosolhatónak tűnik.

Mikóczy Zoltán: Nem vártuk, hogy Overdose úszni fog. Amikor korábbi sérülését Angliában kezelték, ott is próbálkoztak vele, de akkor megmakacsolta magát. Ám itt egészen más körülmények vannak, például nyitott a medence, amiben könnyebben rávehető az úszásra. Ez azt jelenti, hogy Overdose úgy tud fizikai munkát végezni, hogy közben a lábát nem terheli, így, ha ez teljesen nem is lehetséges, de lényegében meg tudtuk őrizni a kondícióját. Az ínsérülése folyamatosan javult, minden jó úton is haladt, egészen február 13-ig.

Ekkor ugyanis azt vettük észre, hogy nem terhelte a jobb első lábát, csak fájdalom árán tudott ráállni. Ezért azonnal átszállították a tréningközpontból a dubaji lókórházba. Mi ahhoz vagyunk szokva, hogy egy versenyló akkor kerül ide, ha nagyon nagy baj van, például kólika, vagy műtét során. Itt viszont az a bevett gyakorlat, hogy a nem mindennapos problémák esetén is a kórházba viszik a lovakat, hiszen ott áll rendelkezésre a szakembergárda, valamint minden műszer és eszköz a gyógyításhoz. Azt állapították meg, hogy begyulladt a patája, és négy nappal később, amikor ez lanyhulni látszott, egy ott alkalmazott – a miénktől eltérő – speciális módszerrel ragasztott patkót kapott. Mi korábban kívülről, a patafalhoz ragasztottuk, ők pedig alulról a talpára.

Ám amikor a lókórházból visszakerült a tréningközpontba, még mindig nem terhelte teljesen a jobb első lábát és a későbbi vizsgálatok meg is találták a tályogot. Mostanra kifakadt, tehát Overdose fájdalmai megszűntek, az a seb pedig, amin keresztül a tályog tisztul, vélhetően napokon belül beszárad és begyógyul.

Ez azt jelentené, hogy újra lábon végezhetne munkát, ami örvendetes, csak megint hetek teltek el.

Mikóczy Zoltán: A rengeteg kiesett idő óriási hátrányt jelent, hiszen két hónapja nem végez munkát, csak próbáljuk a kondícióját minél inkább megőrizni.

Kiutazásotok óta több versenyt is futhatott volna, így viszont már egyedül csak a március 31-i Dubai World Cup jöhet szóba. Látsz esélyt az indulására?

Mikóczy Zoltán: Bízunk benne, hogy mind az egészsége, mind a kondíciója megfelelő lesz, de erőltetni nem fogjuk. Most úgy tűnik, hogy ennek a sebnek a gyógyulásától, és azt követően a patája terhelhetőségétől függ a dubaji versenyzése.

2012.03.02 Forrás: PannoniaOverdose, Fotók: Dubai Equine Hospital


KapcsoLÓdó cikkeink:

Overdose kényszerpihenőn >>>

Overdose ínsérülést szenvedett Dubajban >>>

Overdose nem szeret úszni >>>


Fotók a Dubaji Lókórházból

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés