keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Ifjúsági Fogathajtó Világkupa 2008.

Kiválóan szerepeltek fogathajtóink az Ifjúsági világkupán – Egyéni összetettben egy arany, két ezüst és egy bronzérmet szerzett a magyar csapat.

Fogathajtás. Július 23-27-e között az ausztriai Stadl-Paurában került megrendezésre az ifjúsági fogathajtó világkupa. Tizenkét nemzetből 93 ifjú fogathajtó versenyzett egyes fogatban öt különböző korosztályban, kettes fogatban pedig egy korosztályban.

A magyarok aranyérmét a 15-16 éves korosztályban, összetettben ifj. Dobrovitz József szerezte, akinek a díjhajtásban elért 4., a maraton hajtásban elért 6. és az akadályhajtásban elért 8. helye elegendő volt az összetettben való győzelemhez.

A magyar csapatnak a legtöbb pontot a 11-12 éveseknél induló Hölle Martin szerezte, aki díjhajtásban második, maraton hajtásban első és akadályhajtásban pedig harmadik helyet szerzett, így összetettben második lett.

Kettesfogatban (14-18 évesek) Osztertág Kristóf összetettben ugyancsak ezüstérmet szerzett.
A magyar csapat bronzérmét (17-18 évesek) Németi Tamás szerezte.

A magyar ifjúsági csapat először indult világversenyen és összetettben 12 nemzet közül az előkelő negyedik helyet szerezte meg, bizonyítva, hogy van utánpótlása a fogatsportban.

A következő világkupát 2 év múlva Torinóban, majd 4 év múlva Magyarországon tartják.

 

További információk:

Muity Ferenc
szövetségi kapitány
30-95-37-550
 
www.junior-world-trophy-2008.com

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés