keresés a lovardák között


Magyar dámalovasok Lengyelországban

2008. május 10-11-én az Andrzej Salacki nevével fémjelzett lengyelországi Lewada Lovas Klub nemzetközi dámalovas versenyt szervezett Zakrzówban, melyre a Magyar Dámalovas Egyesült képviselői is meghívást kaptak. Hosszas fontolgatás és a lovak szállításának nehézségei miatt az Egyesület végül úgy döntött, hogy idén nem nevez a versenyre, hanem a Klubtól kölcsönzött lovakkal színvonalas kettes karüsszellel lepi meg a nézőket.

A dámalovas versenyzésnek Lengyelországban nagy hagyománya van, évről-évre több nemzet versenyzői mérik össze tudásukat. Idén német, cseh és lengyel hölgyek pattantak nyeregbe. A legfiatalabb dámalovas 21 éves hölgy, aki a Lewada Lovas Klub színeiben indult. A verseny ifjúsági díjlovas rendezvény keretében került megszervezésre.

Hazánk dámalovasait Koren Csilla és Kohajda Péterné képviselte. A felkészülésre mindösszesen egy óra jutott szombaton, ennek ellenére vasárnap nagyon szép zenés bemutatót tapsolhatott a közönség.

Az Egyesület fontosnak tartja, hogy bekerüljön a nemzetközi dámalovas életbe. A nemzetközi versenyeken való megjelenés, a tapasztalatszerzés és az ismeretek cseréje mind-mind emeli a hazai dámalovaglás színvonalát, nem utolsósorban megfelelő alapot teremthet ennek az elegáns lovaglási stílusnak a népszerűsítéséhez és hazai dámalovas versenyek szervezéséhez.

 További információkat olvashat az oldalnyeregben történő lovaglásról a www.damalovasegyesulet.hu oldalon.

 Gazdag Anikó


Magyar Dámalovasok Lengyelországban

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés