keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Lovagolni tanulnak a kisiskolások

Lovaglást oktatnak tanórán kívüli foglalkozás keretében a Heves megyei Felsőtárkány általános iskolájában - jelentette be kedden Felsőtárkányban az intézmény vezetője. Az oktatás díját az önkormányzat fedezi, így a szülőknek egy fillérjébe sem kerül gyermekeik lovaglása - közölte sajtótájékoztatón Balogh László. 

A Bükk lábainál fekvő, Egerhez közeli község ily módon is erősíteni kívánja általános iskolájának vonzerejét - tette hozzá.

Az intézményvezető elmondta, hogy egyelőre a 3-4. osztályosok, mintegy 50 tanuló számára vezették be a heti egy lovas foglalkozást, ám a jövőben a többi évfolyamra is kiterjesztenék a lovaglásoktatást. Az önkormányzat partnere, a Karap-tanya kedvezményes áron biztosítja a szakemberek felügyeletével zajló lovaglási lehetőséget a diákoknak - tette hozzá.

A gyerekek a lovaglás mellett elsajátítják a lóápolás fortélyait, illetve állattani foglalkozásokat is tartanak számukra. Mindez illeszkedik az iskola pedagógiai programjához, amelynek az ökológiai nevelés és a természetvédelem áll a középpontjában - hangsúlyozta Balogh László.

Jelenleg egyébként 172 nebuló tanul a 3.500 lakosú község iskolájában. Ugyanakkor megváltozni látszik az a tendencia, hogy a szülők a közeli Eger tanintézményeibe íratják be gyermekeiket. Ezt jelzi, hogy tavaly szeptemberben már 29 elsős kezdte meg tanulmányait Felsőtárkányban, és az idén még több gyerekre számítanak - mondta az igazgató.

Forrás: MTI

 Forrás:  Hírextra 2008.03.04.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés