Már a királynő is ovális lójártatót építtet

II. Erzsébet lovak iránti szenvedélye a mai napig kitart. Az nem újdonság, hogy a 90 éves királynő még ma is rendszeresen nyeregbe pattan. No de az, hogy közel 50 millió forintért építtet új jártatógépet versenylovainak? Ráadásul nem is akármilyet.

Erzsébet királynő egyik lova mellett a Royal Ascoton

II. Erzsébet angol királynő Nagy-Britannia talán legszerencsésebb versenyló-tulajdonosa, aki túl a kilencvenen is rajong telivér állományáért, akik már több mint 1700 versenyt nyertek meg. Igyekszik is mindent megtenni azért, hogy kedvenc patásai a lehető legjobb körülmények és feltételek mellett készülhessenek fel versenyeikre. Ezért most 130.000 angol font (kb. 46,5 millió forint) értékben építtet egy új, ovális jártatógépet a sandring-i ménesében.

100 méteres hosszúságával ez lesz Anglia legnagyobb jártatógépe, melynek segítségével egyetlen lovas egyszerre akár 18 lovat is lemozgathat. (A világ legnagyobb jártatógépe egyébként a Bécsi Spanyol Lovasiskolában található, ebben egyszerre akár 20 ló is dolgozhat.)

A jártatógép ráadásul nem a jól megszokott kör, hanem ovális alaprajzú berendezés lesz. Az ok egyszerű: az ovális jártatóban íven és egyenes vonalon egyaránt mozognak a lovak, így kiegyenlítettebb és természetesebb mozgást végeznek.

Bár az ovális alaprajzú jártató újdonság a jártatógépek piacén, mégsem olyan exkluzív különlegesség, ami csak az angol királynő lovainak jár. Idehaza is megrendelheted a lovardád igényeinek, lovaid létszámának megfelelő ovális jártatógépet a Prolak Kft.-től. Mert a profi edzés nem csak a királynő lovainak jár!

2016.09.28. Forrás: Daily Mail
Frissítve: 2022.07.28.
Fotók: Prolak KFT, Canva

Hozzászólások