Vágta a Szentlőrinci Gazdanapokon

Idén közel négyszáz kiállítóval, lovas és családi programokkal, bemutatókkal és lóversennyel is várták a látogatókat a Szentlőrinci Gazdanapokon. A rendezvény ezúttal is helyt adott a Nemzeti Vágta előfutamának.

A háromnapos mezőgazdasági szakkiállításon idén mintegy 400 résztvevő mutatkozott be. A vásár nemzetközi hagyományát osztrák, orosz, olasz, horvát kiállítók biztosították. Ennek megfelelően alakult az agrárvásár hétvégi látogatottsága is, mintegy 25300-an tekintették meg a Gazdanapok gazdag kínálatát. A megannyi gép, állat látványa önmagában is tartalmas programot ígért, amit emlékezetes bemutatók, versenyek, gyermekprogramok és szórakoztató előadások gyarapítottak tovább a vásári hétvége alatt.

Idén is az agárvásár keretében rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát.

A rendezvényen nemcsak a gazdákat és a mezőgazdaság iránt érdeklődőket, hanem a lovakat kedvelőket is számtalan program várta. Megtekinthették többek között a Lovasélet Iskola bemutatóját, valamint az ezalkalomból rendezett sor- illetve galoppversenyeket is.

A vágta első két helyezettje, Arató Barna és Bogyó Dorina – Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A forróság és a délben kezdődő futamok ellenére a versenyzők népes közönség előtt álltak rajthoz. A futamok még a rekkenő hőség ellenére is rendben, gond nélkül lezajlottak. A pálya nagyon jó minőségű, a rajtok szabályosak voltak, minden fegyelmezetten és zökkenőmentesen zajlott.

A futamok eredményei:

1. előfutam: 

 1. Bükkösd- Bogyó Dorina – Kata
 2. Kővágószőlős – Kelenfi Norbert- Mabrouk Punto
 3. Kovácsszénája – Kutas Judit- Rábaközy Aladdin
 4. Mágocs – Kontár Gergő – Zsófi

2. előfutam: 

 1. Szentlőrinc – Arató Barna – Vandus
 2. Bányavölgyi Donáta – Szélvész – Szigetvár
 3. Kacsóta – Scwartzenvart Bálint – Betyár

3. előfutam:

 1. Keszü – Dankó József – Néró
 2. Somogyaszaló – Horváth Ádám – Suttogó Aladdin
 3. Kadarkút – Tanai Renáta- Koheilan Buzgó

Döntő futam:

 1. Szentlőrinc – Arató Barna – Vandus
 2. Bükkösd- Bogyó Dorina – Kata
 3. Keszü – Dankó József – Néró

A Szentlőrincet képviselő Arató Barna, és a Bükkösd színeiben versenyző Bogyó Dorina jutott be a Nemzeti Vágta mezőnyébe és léphet majd pályára lovával a Hősök terén szeptember végén.

Az immáron 21. alkalommal megrendezett Szentlőrinci Gazdanapokon agrároktatási intézmények, a megújuló energiában érdekelt vállalkozások, szakhivatalok, őstermelők, kistermelők, kézművesek mellett horvát, osztrák szlovák, román és olasz meghívottak is részt vettek.

2014.08.13. Horváth Annamari, Szajbert Betti, Lovasok.hu
Képek: Horváth János

Hozzászólások