Szent István nap a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban

Szent István napot tartanak augusztus 21-én, szombaton a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban, ahol egyebek mellett lovasbemutató, koncert és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Szent István Napot, amelyen keresztül szeretnék bemutatni a magyar nemzet értékét jelentő lovashagyományokat – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Több lovas bemutató is várja a közönséget: lesz díjugrató, ügyességi és huszárbemutató, de a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület gyermek lovasait is megismerheti a közönség.

Nemzeti rockoperák részleteivel lép színpadra Varga Miklós énekes fia és lánya. Az est fénypontja a Csodaszarvas című rockopera koncertváltozata lesz, amely a Magyar Történelmi Színház előadásában lesz látható.

Az eseményen felidézik a hagyományos kézműves mesterségeket, a gyerekeket kézműves kiállítás és foglalkozás, sétalovaglás, ugrálóvár, kisállatsimogató és íjászat is várja.
Mind ezek mellett ünnepi szentmise és kenyérszentelés, valamint habfürdőzés is szerepel a programban a tűzoltóság közreműködésével.

2021. 08. 18.
Forrás: MTI
Kép: pixabay.com

Hozzászólások