Ötödik nap a Találkozás jegyében

Ötödik nap a Találkozás jegyében

Az ötödik nap nem egyedül vágtak neki az útnak a Nyeregszemle lovasai, többek között Korsós Zoltán és fia is velük tartott a szép, száraz téli vasárnap reggelen. A fiúk útvonaltervezésnél szem előtt tartva a “legrövidebb út az egyenes” bölcs szólást, Kisszékely és Nagyszékely határában tartottak a lankák között egyenesen Páriba. A vidék  korábbi esőzésektől felázott zsíros földje a patkolatlan lovaknak kihívást jelent egyensúlyuk megtartásában, folyamatosan csúszkálnak az állatok, ám mégis kirobbanó formában vannak. Tamási határában találkoztak a Páriból eléjük igyekvő lovas barátaikkal, kik közül többen is megtették lóháton az utat a tavalyi Nyeregszemlére.

Páriban kedves barátunk, Gere Zoltán polgármester fogadta a fiúkat. Itt találkoztak a Nyeregszemle lovasai a palotai végvári huszár és hosszútávlovaglóval,  Csepin Péterrel és csapatával. A  Bakonyi Poroszkálók csapata Vízkeresztkor megünnepelték a pravoszláv karácsonyt Várpalotán, majd útra keltek hárman: Csepin Péter, SzalaiGábor és Bakó Sándor. A két napos túra során Siófok-Kilitin pihentek meg a lovasok, kik két vezetett lóra málházták a túrához szükséges csomagjaikat.

Ez a hármas kíséri tovább Bertoldot, Krisztiánt és Szilárdot útjukon, hogy 2012. január 10-én személyesen adják át a májusi Nyeregszemle meghívóját Kassai Lajos lovasíjásznak.

Frissítve: 2023.03.27.
Fotó: Canva

Hozzászólások