Nyár közepén ismét vár a Hortobágyi Lovasnapok! (x)

Nem délibáb, jól látod: idén július 12. és 14. között kerül megrendezésre a hazánkban és az országhatáron túl is népszerű Hortobágyi Lovasnapok. A magyar lovasélet esszenciáját jelentő háromnapos programsorozat a lókedvelő közönségnek épp úgy tartogat meglepetéseket, mint az amatőr és profi lovasok számára.

Hortobágyi Lovasnapok

A rendezvénynek ismét a lassan 350 éves múltra visszatekintő Mátai Ménes ad otthont, melynek hat csikósa és egy pusztaötös hajtó idén az egyik legpatinásabb angol lovas eseményen, a Royal Windsor Horse Show-n is tiszteletét tette. Ugyanazt a csikós bemutatót csodálhatta meg a szigetország közönsége, amit nap mint nap előadnak a Hortobágyon.

Hasonló élményben lehet részed neked is, ha ellátogatsz a Hortobágyi Lovasnapokra. A hortobágyi lótenyésztés kezdeteire visszanyúló, 1671 óta működő ménes területén a pásztor kultúra múltja és jelene mellett a lótenyésztés és a napjainkban is használatban lévő fogatgyűjtemény kapja a főszerepet. A régi lovasnapok hangulatát idéző eseményen koncertek, népi iparművészeti és kézműves vásár, valamint egész napos gyerekprogramok várják a látogatókat.

Hortobágyi Lovasnapok

A fogathajtás, díjugratás, díjlovaglás, western versenyek és a Hortobágyi Csikósok Versenye mellett július 13-án itt kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta egyik előfutama, a Hortobágyi Vágta is. Egyszóval lesz miért szurkolni, hiszen itt dől el, kik lesznek azok, akik képviselhetik településüket ősszel a Hősök terén.

Az idei, 53. Hortobágyi Lovasnapok részletes programja és a jegyárak hamarosan elérhetők. Addig is érdemes végigböngészni a korábbi lovasnapokról készült galériát és az esemény Facebook-oldalát.

2019. 05. 21., Svébis Bence, Lovasok.hu Akadémia – LOLA program
Forrás: hortobagyilovasnapok.hu, mataimenes.hu, MTI
Képek forrása: mataimenes.hu, Canva
Frissítve: 2022.08.16.

Hozzászólások