Lótartóként építkezés előtt állsz? Akkor ott a helyed szeptemberben Sződligeten!

Ha arra az elhatározásra jutottál, hogy otthon tartod lovad, fontos a megfelelő otthon kiválasztása/felépítése mind lovad, mind saját magad részére.

Lótartóként saját lakóházad mellett lovad számára is komfortos otthont kell biztosítanod, továbbá számos gazdasági épületre (nyerges, takarmány tároló, stb.) is szükséged lesz. 

Mi lovasok közel állunk a természethez, ezért sokunkban nagy dilemmát jelenthet a környezetvédelmi megoldások megtalálása, legyen szó a mindennapi életünkről, az állattartásról, vagy akár az építkezésről.

Az építkezések felelősek ugyanis a CO2 kibocsátás igen nagy hányadáért, aminek már nap, mint nap tapasztalhatjuk káros hatásait. Nem egyszerű azonban megtalálni azokat az építőanyagokat, amelyek időtálló, gazdaságos, és természetbarát megoldást nyújtanak. A megoldás a természetes eredetű alapanyagokban rejlik, amelyek közül szeretnénk bemutatni az egyre elterjedtebben használt kenderbetont.

A kenderbeton a kender szárából, mészből, vízből és természetes kötőanyagból zsalus technikával elkészített fal, így egy karbonnegatív építőanyagról van szó, amely nem tartalmaz méreganyagot, mésztartalma miatt fertőtlenítő és baktériumölő hatással rendelkezik, továbbá nem támadják meg a rágcsálók és bogarak sem. Nem penészedik, kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, kellemes akusztikai és zajszigetelést biztosít, illetve mindezek mellett nem allergizál, egészségkárosító hatása nincs.

További hasznos tulajdonsága, hogy az egyéb részei, pl. a kendermag takarmányozásra is felhasználható.

Ha Téged is érdekelnek a költséghatékony, környezetbarát alapanyagú építészeti megoldások, és szeretnél tenni családod, valamint lovad egészségéért, akkor ott a helyed szeptember 17-én Sződligeten, ahol saját magad is kipróbálhatod, részt vehetsz egy kenderház építésben önkéntes munkádért és a regisztrációs lapon található kérdések megválaszolásáért cserébe teljesen ingyenesen. Az építkezésen értékes szakmai tudást, és valódi gyakorlatot szerezhetsz.

Tölts el egy izgalmas, hasznos napot Sződligeten, ismerkedj meg a kenderbeton alapvető tulajdonságaival, az építkezés sarkalatos pontjaival, amit elengedhetetlen tudni ahhoz, hogy minőségi otthont tudj magadnak teremteni!

Az esemény regisztrációhoz kötött, amelynek az alábbi űrlap kitöltésével tehetsz eleget:

Hozzászólások