Horvátországi lovas kalandok

Eszedbe jutott már horvátországi nyaralásod egy kis lovaglással egybekötni? Nyilván igen – hiszen mi lovasok bárhová is utazunk, tudat alatt mindig a lovaglási lehetőségeket pásztázzuk. A következő sorokban az utazás lehetőségeiről olvashatsz.

A horvát és magyar lovaskultúra közös pontja például a híres diakovári (Đakovo) állami lipicai ménes, melyet 1506-ban alapítottak. A ménes látogatók számára is megtekinthető, ITT olvashatsz róla (horvát, német és angol nyelven).

A horvátországi talaj a tengerpart mentén általában köves, a domborzat sok helyen meredek, a tengertől beljebb eső részeken azonban egyre több a lehetőség lovas kirándulásokon részt venni, így gyaloglás helyett nyeregből fedezhetjük fel a gyönyörű országrészeket. A helyi lovak alkalmazkodtak a klímához és talajhoz, és örömmel túráznak velünk a gyönyörű tájakon. Ha szívesen részt vennél ilyen túrán, ITT találsz hasznos tippeket.

Gyönyörű túraútvonalakon haladhatunk a közismert Plitvicei-tavak körül, a Paklenica Nemzeti Parkban és még sok helyen, ITT további célpont-ötleteket találsz.

Ha esetleg augusztusra tervezzük a nyaralást, ki ne hagyjuk a Sinji alka nevű horvát nemzeti ünnepet, mely augusztus 3-5. között kerül megrendezésre. Az esemény csúcspontja a lovagi torna, mely a szabadság és hősiesség jegyében zajlik, roppant látványos és izgalmas. Az ünnepség 1715-óta minden évben emléket állít a Cetinai Krajina vidék népének a törökök felett aratott győzelmének okán. Itt megtekinthetjük a horvát hagyományos lovasruházatot és lófelszerelést – a hagyományos lovasokat alkároknak nevezik. Gyönyörű, díszes ruházatukban versenyeznek száguldva.

Ajánlj Te is lovastúrát, egy- vagy többnaposat! Töltsd ki űrlapunkat: http://bit.ly/esemeny-ajanlo

2019.03.05., Both Anna
Forrás: www.feeds.croatia.hr
Képek forrása: Pixabay.com

Hozzászólások