Nagyszerű lovas siker Munkalovaglásban

Az egyik leggyorsabban növekvő és egyre népszerűbb új lovas sportág a világban a Working Equitation, azaz a Munkalovaglás.

Hatalmas siker, hogy ennek a sportágnak a világbajnokságára immáron két magyar lovas is kvalifikálta magát. Kertész Borbála Kata Marokkó nevű lovával már az év elején, egy csehországi versenyen, most pedig a hétvégi ausztriai versenyen Kappel Edit és Bolivár szerzett jogot a júliusi franciaországi Munkalovas Világbajnokságon való indulásra.

Harmadik magyar résztvevőként Császár Mariann és Mozart teljesítette sikeresen és eredményesen az első, legmagasabb kategóriájú Master besorolású versenyét. A munkalovaglás Master kategóriájában a lovasok a kantárszárat mindvégig egykézben foghatják csak, úgy kell teljesíteni a feladatokat. Ez igen magas technikai tudást követel a lovastól és maximális együttműködést a ló részéről. Az erős nemzetközi versenyben 7 ország, közel 30 lovasa képviseltette magát, így a magyar lovasok teljesítménye ennek tükrében is kiemelkedő. Komoly siker, hogy Kertész Borka az igen előkelő 5. helyet szerezte meg a versenyen.

A working equitation nemzetközi szövetsége (WAWE) immár több mint 20 országot tömörít magába és számos lovas sportoló választotta ezt az új, összetett sportágat, mely négy részből áll: díjlovaglásból – stílus akadálypályából – gyorsasági akadálypályából – marhaterelésből.

A Working Equitation Magyarország Sport Egyesület 2018-ban alakult, azzal a céllal, hogy népszerűsítse hazánkban a munkalovaglást, lehetőséget biztosítson versenyzők és hobbilovasok számára a sportággal való megismerkedésre, és képezze a lovasokat. A kvalifikációt szerzett versenyzők mindannyian a WE Magyarország egyesület tagjai.

Kertész Borka és Marokkó

Császár Mariann és Mozart

Kappel Edit és Bolivár

2022. április 27.
Forrás és képek:
Working Equitation Magyarország Egyesület

Hozzászólások