Döntőben a magyar lovastorna csapat

Lovastornászaink ismét bizakodásra adtak okot a tegnap kezdődő lovastorna világversenyen. A hat fős magyar lovastorna csapat bejutott a Lovas Világjátékok csapatversenyének döntőjébe, így ma tovább izgulhatunk értük.

A csapatversenyt vezető német válogatott

A lovastornászok versenyében indult a legnépesebb magyar különítmény: egy csapat, két-két páros és egyéni számban, összesen nyolc versenyzővel és három futószárazóval.

Az első két versenynap rendkívül reménykeltő eredményeket hozott: az SWR-Szárnyaló LSE sportolóiból álló magyar nemzeti lovastorna válogatott csapat (Király Ákos, Ács Kornélia, Németh Blanka, Vida Zsófia, Kocsis Anna Réka, Gönczi Dorottya, edző-futószárazó: Páska Ildikó) bejutott a sportág legmagasabb megmérettetését nyújtó világbajnoki döntőbe és a 11. helyről várja a folytatást.

A magyar lovastorna válogatott csapat

Az egyéni női versenyszámban két magyar versenyző indult. Élete első felnőtt szezonjában Németh Blanka (SWR-Szárnyaló LSE) a rendkívül erős mezőnyben a kötelező gyakorlatok és a szabadon választott versenyszám után a 19. helyen zárt 7,572 ponttal.

Németh Blanka a normandiai Lovas Világjátékokon

Az első helyet a brit Joanne Eccles szerezte meg 8,619 ponttal, a második helyezett a dán Rikke Laumann lett 8,544 ponttal, míg a dobogó harmadik fokára 8,439 pontjával a svájci Simone Jäiser állhatott. Gadolla Réka (Budapesti Lovas Klub) 6,730 ponttal végül a 30. helyen végzett.

2014.09.04. Forrás: Sport.hir24.hu

Hozzászólások