Diplomats Polo Cup májusban!

A jól ismert úri sportok mellett – mint a golf, tenisz, squash és a vitorlázás – kitűnő választási lehetőségnek ígérkezik a lovaspóló, amelyet hazánkban már több helyen is kipróbálhatnak azok, akik igazán aktív és egyben elit szabadidős tevékenységre vágynak. Hogy jobban beleláss a lovaspóló világába, látogass el a május 24-26 között megrendezendő DIPLOMATS POLO CUP-ra, amit a Magyar Polo Club szervez Tabajdon, a gyönyörű Váli-völgyben.

A lovaspóló intenzív szellemi és fizikai küzdelem, ahol a lónak és lovasának ügyessége, reflexei, kitartása és erőnléte egyaránt megmérettetik. A pólót lóhátról játssza két négytagú csapat – ez lehet vegyes, női-férfi is -, akik az európai típusú játék szerint 4 hét perces részben (szakszóval chukkerben) ütőikkel igyekeznek a kis, műanyag labdát lehetőleg minél többször az ellenfél kapufái közé juttatni.

A lovaspóló elsősorban azoknak ajánlott, akik kedvelik a szabadban végezhető sportokat és nem félnek egy férfiasan kemény játéktól, ráadásul amellett, hogy biztosan ülnek a nyeregben, képesek irányítani a mérkőzés során felajzott lovat, ugyanakkor kezelni a labdát. A játékosoknak ebben a sportágban kissé összetettebb a feladatuk, hiszen csapattársaik mellett lovaikra is kell figyelniük. Ezeket a pompás telivéreket, amelyeket szigorú, célzott neveléssel képeznek a legkitűnőbb póló-lovakká, állóképességük és kezelhetőségük teszik játékra alkalmassá.

A nemzetközi versenyen osztrák, szlovák, német, angol, belga, orosz, argentin és magyar játékosok vesznek részt.

A 3 napos lovaspóló verseny pénteki és szombati napján a belépés ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. A döntő napi rendezvényt meghívóval vagy jeggyel lehet megtekinteni.

A Magyar Polo Club

A Clubot 1927-ben alapította Heinrich Borwin, Mecklenburg hercege, aki elkötelezett támogatója volt a magyar pólónak és lovassportnak. Az ő nevéhez fűződik az elsősorban kezdő pólójátékosok által bérelhető klublovak bevezetése, ami óriási lendületet adott a sportág fejlődésének. A Club pályája eredetileg a Margitszigeten volt egészen 1943-ig. A meglehetősen hosszú kényszerszünet után, 2000-ben újjáalakult, majd három évvel később megnyitotta kitűnő adottságú új pályáit Tabajdon.

A fővárostól alig félórára, a Váli-völgyben lévő pályákon hetente legalább háromszor klubmérkőzésre vagy gyakorló játékra kerül sor. Lovas és nem lovas, kezdő és haladó játékosok, hölgyek és urak itt egyaránt kitűnő körülmények közt sajátíthatják el és játszhatják e nemes sportágat. Almásy Antal, a Magyar Polo Club elnöke szerint elsősorban a sportos, labdajátékokat és a lovakat egyaránt szeretőknek ajánlja a lovaspólózást. Abszolút kezdők is élvezhető szinten tudnak 1-2 hónapos gyakorlással játszani, ha már megtanultak lovagolni.

A Magyar Polo Club a nemzetközi lovaspóló rendezvények mellett kiváló helyszín privát
rendezvényekhez és szeretettel várja a klub, a lovaglást és lovaspólót tanulni vágyó embereket is. Márciustól megkezdődik a lovaspóló szezon, és elkezdődik a lovaspóló oktatás is, egészen az alapoktól.

A rendezvényre és a lovaspóló edzésekre alábbi elérhetőségeken lehet regisztrálni és jegyet venni:

Tel.: +36 20 448 6738
E-mail: hungarianpoloclub@gmail.com

Információ:
Tel: +3620 448 67 38
Email: hungarianpoloclub@gmail.com
Web oldal: www.magyarpoloclub.hu
Facebook: Hungarian Polo Club / Magyar Polo Club
Instagram: hungarianpoloclub

Ajánlj Te is lovas eseményt vagy rendezvényt, amelyen részt veszel! Töltsd ki űrlapunkat: http://bit.ly/esemeny-ajanlo

2019.03.16., Both Anna, Lovasok.hu szerkesztősége
Forrás: Magyar Polo Club, Deluxe Magazin
Képek forrása: Magyar Polo Club

Hozzászólások