Világbajnokot győzött le Krucsó

A holland bajnok istállójában versenyző Matyi Bianka a hétvégén Belgiumban állt rajthoz, Krucsó Szabolcs pedig egy világbajnokkal szemben aratott győzelmet Bécsújhelyen. 

Krucsó Szabolcs és Chacco Boy 2015-ben Kaposvárott – Fotó: Bigstock

Világbajnokot győzött le Krucsó Szabolcs

Idén is a bécsújhelyi Arena Nova csarnokában kezdődött meg a térség fedettpályás szezonja.

A magyar eredmények sem maradtak el, amelyek közül legkiemelkedőbb a szombati nagykör győzelem volt. Krucsó Szabolcs Chacco Boyjal meg tudta nyerni a hiba-idős 140 centiméteres szombati nagykört a legutóbbi Európa- és világbajnoki csapat aranyérmes Jur Vrieling előtt.

A fiatal lovak döntője is magyar himnusszal záródott: első lett a hétéves Express, akit Szentirmai Péter lovagolt. A 130 centiméteres kis kör döntőben Alasztics Aliz hibátlan összevetés után második lett a pej Charnevállal. A VIP kör döntőjében Bognár Dóra Rádiháza Bohókással lett a harmadik. 

Az idei évben is magyar szakemberek részvételével zajlott a verseny: Schlezák Melinda versenybíróként, Erdélyi Magdolna pályaépítőként volt jelen. 

Belgiumban versenyzett Matyi Bianka

A holland bajnok, Wout-Jan Van der Schans istállójában lovagló Matyi Bianka a hétvégén a belgiumi Opglabbekben nemzetközi versenyen állt starthoz. A rangos mezőnyben egy 130 centiméteres, kétfázisos versenyszámban a tizedik helyen végzett a szürke Cadwallader M-el.

2016.10.10. Forrás: Díjugrató Szakág

Hozzászólások